אנה קנדריק בראש: חברת אבטחת המידע ויצרנית האנטיוירוס מקאפי (McAfee) פרסמה אתמול (שלישי) את רשימת הסלבס הכי מסוכנים ברשת לשנת 2020. רשימת הסלבס המסוכנים משתנה ממדינה למדינה בהתאם להעדפות הגולשים ולעניין הציבורי, אך בכל העולם נצפתה מגמה זהה; הגולשים רוצים לצרוך תוכן ומוכנים להיכנס לאתרים מפוקפקים, וההאקרים מנצלים את העניין הציבורי בשחקנים ובמוזיקאים כדי להפיץ נוזקות ורוגלות.

למקום הראשון בדירוג האמריקאי הגיעה השחקנית אנה קנדריק, שפרצה בעקבות הסרט "דמדומים" ומככבת כעת בסדרה "לאב לייף" של HBO. למקום השני הגיע הראפר פי דידי (שון קומבס), ולמקום השלישי הגיעה השחקנית בלייק לייבלי, שמככבת בסרט האקשן "The Rhythm Section".

View this post on Instagram

A post shared by Anna Kendrick (@annakendrick47) on

למקום הרביעי והמפתיע הגיעה הזמרת מריה קארי, את המקום החמישי כבש ג'סטין טימברלייק, ולמקום השישי הגיעה טיילור סוויפט. את המקומות האחרונים תופסים ג'ימי קימל, ג'וליה רוברטס, קייט מקינון וג'ייסון דרולו. 

View this post on Instagram

A post shared by Blake Lively (@blakelively) on

מקאפי עלתה השבוע לכותרות בנסיבות כלל לא מחמיאות: ג'ון מקאפי, מייסד החברה בן ה-75, נעצר השבוע בספרד אחרי שהעלים מס על הכנסות בגובה עשרות מיליוני דולרים בין השנים 2014-2018. הרשויות האמריקניות דורשות מספרד להעביר את ידיהן, והוא עלול לרצות עונש מאסר של עד שלושים שנה. בחברת מקאפי סירבו להגיב לפרסומים בנושא: הוא עזב את תפקידו וניתק את קשריו עם החברה כבר בשנות ה-90, ואת העשור האחרון העביר בעיקר בנסיונות תמוהים לרוץ לבית הלבן מטעם המפלגה הליברטריאנית. 

אם כן, מקאפי עדיין נחשבת לאחת החברות הבולטות בתחום, כך שלמרות הפרשה המביכה - המלצותיה עדיין קבילות ותקפות. בחברה הדגישו שהמחקר שנערך השנה היה חשוב במיוחד לאור התפשטות הקורונה; משתמשים רבים רוצים להוריד תוכן בחינם, ומוכנים להיכנס גם לאתרים נידחים ומפוקפקים. 

אז מה אפשר לעשות כדי להיזהר?

  1. אל תקליקו על כל קישור שאתם מוצאים או מקבלים. בדקו היטב את כתובת האתר (URL); בדקו שאין בה "טעויות איות" (למשל nako במקום mako, או gooogle במקום google). 

  2. הימנעו מלהוריד תוכן לא חוקי. כן, אנחנו יודעים שזה מבאס, אבל עדיף לחכות שהתוכן ייצא במדיומים המקובלים, ולא להיכנס לאתרים מפוקפקים שיעשו לכם צרות.

  3. ודאו שמערכת ההפעלה והדפדפן שלכם מעודכנים, ואם אתם משתמשים במערכת ההפעלה ווינדוס – שיש לכם גם תוכנת אנטיוירוס טובה ועדכנית. המוכרות שבהן הן אוואסט, ESET, קספרסקי, נורטון ומקאפי.