בשדות תעופה ברחבי העולם, במעברי גבול בין מדינות ובערים סיניות, מתבצעות בדיקות חום לעוברים באמצעות מד חום אינפרא אדום, המודד את טמפרטורת הגוף ללא מגע מאז פרוץ הווירוס. למרות שהמכשיר הוא זה עליו מסתמכים הרשויות השונות, נטען כי אין בו באמת ערך.

לדברי מומחים שדיברו עם הניו יורק טיימס, מקור הבעיה הוא כמובן במדידה לא מדויקת ובאנשים שנושאים את הנגיף - שטרם התפרץ בגופם. מרבית האנשים המשתמשים במדחומים מחזיקים אותם בצורה לא נכונה - קרוב מידי או רחוק מידי מהגוף - ומדידת הטמפרטורה בהתאם. בתוך כך, בדיוק בגלל זה בארה"ב מחייבים כל אזרח ששהה במחוז חוביי, מוקד ההתפרצות, להיות בהסגר של שבועיים מרגע החזרה למדינה.

אחד מהחוקרים אפילו סיפר כי במהלך טיול באפריקה בזמן התפרצות האבולה בין השנים 2014-2016, מדחום מאותו סוג הראה שהוא מת: "הטמפרטורה שלי הייתה לעתים קרובות על 35 מעלות ומטה, דבר שלא תואם לאדם שנמצא בחיים".

לדברי חברת Grainger, המייצרת אספקה לבתי החולים ותעשיות, קודם כל חשוב לדעת כי סביבות חמות או מאובקות כמו כביש או מכונית יכולות להשפיע על מדידת הטמפרטורה ולהציג תוצאה שגויה. בנוסף, חשוב לציין כי חלק מהחולים שנדבקו בנגיף חוו תחילה בחילות, הקאות, או שלשולים לפני שפיתחו חום. 

מניין הנדבקים בנגיף הקורונה ברחבי העולם עומד על יותר מ-69 אלף אנשים. עד כה מתו כתוצאה מהידבקות בנגיף 1,669 בני אדם. מחוץ לסין דווח עד כה על ארבעה מקרי מוות נוספים - בפיליפנים, בצרפת, בהונג קונג וביפן.