mako
פרסומת

צעד קדימה: ארה"ב הופכת למדינה השנייה בעולם שמאפשרת למכור בשר מתורבת

משרד החקלאות האמריקני אישר לשתי חברות, Upside Foods ו-Good Meat, למכור בשר שגודל במעבדה, והחברות הודיעו שהבשר יהיה זמין במסעדות יוקרה בארצות הברית. מנכ"ל החברה: "חלום שהתגשם. צעד ענק קדימה לעתיד"

דיגיטל
mako
פורסם:
עוף מתורבת של upsidefoods
העוף המתורבת של UpsideFoods | צילום: instagram, instagram @upsidefoods
הקישור הועתק

עידן חדש: משרד החקלאות האמריקני אישר לשתי חברות בארצות הברית למכור בשר מתורבת. שתי החברות, Upside Foods ו-Good Meat, הודיעו כי מוצריהן יהיו זמינים בקרוב במסעדות יוקרה בארצות הברית, למשל, במסעדה בבעלות השפית דומיניק קרן בסן פרנסיסקו ובמסעדות של השף חוסה אנדרס. ארצות הברית הפכה בכך למדינה השנייה בעולם, אחרי סינגפור, שמאפשרת מכירת שגודל במעבדה.

"האישור הזה ישנה מהותית את האופן שבו הבשר מגיע לשולחן שלנו", אמר אומה וולטי, מייסד ומנכ"ל Upside Foods. "זהו צעד ענק קדימה לעבר עתיד בר-קיימא יותר". שתי החברות כבר קיבלו בחצי השנה האחרונה אישור מארגון הבריאות העולמי (ה-FDA) שהבשר שהן מייצרות בטוח למאכל אדם, ובשלב מאוחר יותר, החברות מתכננות להגדיל את הייצור ולמכור את הבשר גם בחנויות ומסעדות רגילות.

בשר מתורבת, אילוסטרציה
בשר מתורבת, אילוסטרציה | צילום: Shutterstock

חברות סטארטאפ מתמודדות עם מכשולים רבים למרות שהן מצליחות לייצר בשר בטוח למאכל אדם. ייצור הבשר המתורבת יקר יותר מייצור תחליפים המבוססים על חלבון מהצומח, והוא טרם קיבל אישור רגולטורי ברוב המדינות, כולל בישראל.