חברת סופר פארם יצאה באזהרה ללקוחותיה באשר לניסיונות הונאה והתחזות אליה באמצעות הודעת פישינג המופצת ברשתות החברתיות ומבטיחה "מתנה לכבוד יום האישה בלחיצה על הקישור". לאחר מכן נפתח עמוד המתחזה לאתר סופר-פארם בו לכאורה מובטחת זכייה בסכום של 6,000 שקל במסגרת חגיגות יום האישה, למי שימלאו את הפרטים.

החברה פרסמה פוסט בפייסבוק בו הבהירה: "נדגיש כי מדובר בהונאה פרסומית ובהתחזות, ולסופר-פארם אין כל קשר למודעה זו". חלק מהגולשים ציינו כי קיבלו הודעה כזאת בוואטסאפ, אך רובם הגדול לא נפלו בפח.

 

מדובר בהודעת פישינג שמטרתה היא לגנוב את הפרטים שלכם. "סביב כל עונת חגים אנו שומעים על גידול בהופעת הודעות טקסט שגורמות לנו להקליק על לינק שבאמצעותו עבריינים מקבלים גישה לחשבונות", אומרת אילת אליעזר, סמנכ"לית מוצר בכירה מחברת BioCatch, העוסקת במניעת הונאות פיננסיות ברשת.

כך בין היתר, לקראת חג המולד נשלחו הודעות כביכול מטעם סופר-פארם ושופרסל עם מבצע כריסמס, ולמרבית הישראלים יצא לקבל הודעות כביכול מחברת החשמל שמבקשות לעדכן את הפרטים או מזהירות מפני ניתוק, וכן בקשה מה"דואר" לשלם מכס כדי לשחרר את החבילה.

ב-BioCatch ממליצים על צעדים למניעת הונאות גניבת זהות ופרטי חשבון: 

  1. אל תלחצו על קישורים שנראים חשודים או מגיעים ממקור לא מוכר, ואל תורידו קבצים ממקורות שאתם לא סומכים עליהם.
  2. לעולם אל תמסרו את הקוד הסודי שקיבלתם בהודעה. אף אחד מהגופים בו מתנהל חשבונכם לא ייפנה לעולם לבקש אותו או את סיסמת הכניסה לחשבונכם.
  3. אם בכל זאת מסרתם פרטים אישיים, עליכם לשנות בהקדם את כל הסיסמאות שלכם ולדאוג לאימות דו-שלבי בכל מקום בו רק מתאפשר הדבר.
  4. אם גיליתם שנפלתם קורבן להונאה ושילמתם לנוכלים דרך חשבון הבנק או כרטיס האשראי, צרו קשר בהקדם עם הבנק או חברת כרטיסי האשראי שלכם.
  5. אם משהו נשמע טוב מדי, הוא כנראה באמת טוב מדי. לא זכיתם בהגרלה שלא מילאתם ולא תזכו בטיסה חינם לשופינג חלומי בניו יורק. תבדקו תמיד את המקור להודעות שנשלחות אליכם וחפשו דגלים אדומים.