"בדרך לבינה מלאכותית כללית": גוגל משיקה את ג'מיני 3
צירוף מקרים? גוגל הכריזה הערב על השקת מודל ה-AI החדש והמתקדם ביותר שלה, ג'מיני 3, בזמן שלאורך היום נרשמו קרטועים אצל המתחרה הגדול שלה, ChatGPT, על רקע התקלה העולמית בקלאודפלייר. ג'מיני 3 יחל לפעול החל מ-18:00 בעולם, כולל בישראל, והוא המודל הכי עוצמתי ליצירת סוכנים ולוויב קודינג (תכנות בעזרת AI), כך לדברי גוגל


בזמן שבעולם תלשו שיערות מהתקלה הנרחבת בקלאודפלייר, אשר השפיעה גם על ChatGPT, גוגל מכריזה על המודל החדש של ג'מיני, צ'אטבוט ה-AI שלה והמתחרה הגדול ביותר של OpenAI, אבל האם העיתוי של גוגל מקרי? כנראה שלא, השמועות על ג'מיני 3 וננו בננה, מודל יצירת התמונות מטקסט שלה, רצות כבר כמה ימים טובים, ואפילו צילומי מסך שלהם פוזרו להם ברחבי הרשת - לא מן הנמנע שגוגל חיכתה לרגע הנכון להכריז עליו.

על פי החברה, ג'מיני 3 הוא צעד משמעותי נוסף בדרך ל-AGI, בינה מלאכותית כללית, והיא מכריזה עליו בתור המודל החכם ביותר שלה ש"עוזר לתרגם כל רעיון למציאות". ג'מיני 3 ישתלב מהיום באפליקציית ג'מיני, במנוע החיפוש של גוגל בפיצ'ר AI Mode, ויהיה זמין למפתחים ב-AI Studio וב-Vertex AI, ובפלטפורמת הפיתוח החדשה שלה, Google Antigravity. גם בישראל הוא יהיה זמין כחלק מההשקה הגלובלית.
בבלוג ההכרזה הראשי על מודל ג'מיני 3 כותבת גוגל: "זהו המודל הכי טוב בעולם להבנה מולטי-מודאלית, והמודל הכי עוצמתי שלנו עד כה ליצירת סוכנים ולוייב קודינג (תכנות באמצעות בינה מלאכותית) ומספק תשובות עם הדמיות עשירות ואינטראקטיביות יותר - והכל מבוסס על הסקה לוגית מתקדמת" .
בגוגל מציינים מספר שינויים שיופיעו כעת בג'מיני בזכות מודל ג'מיני 3:
איכות תשובות
-
תשובות מועילות ותמציתיות יותר שגם מעוצבות טוב יותר.
-
"וייב קודינג" משופר עם לשונית Canvas - פיתוח אפליקציות עשירות יותר, מה שיכול לפגוע באפליקציות כמו בייס 44 הישראלית, שמציעה את אותו שירות.
-
ניתוח מדיה מולטי מודאלי משופר מטקסטים, תמונות וסרטונים.
ממשק משופר
-
שדרוג עיצוב האפליקציה לנקי ומודרני יותר. לדברי גוגל, עכשיו יהיה קל יותר להתחיל צ'אטים ולראות את כל התמונות, הסרטונים והדוחות שיצרתם בתיקיה חדשה - בשם "הפריטים שלי".
-
פיצ'רים ניסיוניים חדשים בתפריט הכלים, כמו "פריסה חזותית", שיוצר תצוגה ויזואלית לתשובות מורכבות, למשל תצוגה ויזואלית לתכנון סופ"ש ברומא, ו"תצוגה דינמית", כמו מיני סייט לכל נושא עם היכולת לגלול ולהקליק על טקסט ואייקונים.
-
סוכן ג'מיני ניסיוני למשתמשי Ultra בארה"ב בינתיים: הוא מפרק בקשות מורכבות ומבצע פעולות בשבילכם, כמו רכישת כרטיס טיסה או הוספת פגישה ליומן באמצעות כלים כמו Deep Research, Canvas, האפליקציות המקושרות של Google Workspace (כמו ג'ימייל ויומן גוגל), וגלישה חיה באינטרנט.
-
חוויית קניות משופרת עם רשימות של מוצרים, טבלאות השוואה ומחירים ישירות מ-Shopping Graph של Google, שכולל יותר מ-50 מיליארד כרטיסי מוצר.
גם במנוע החיפוש של גוגל נקבל חידושים עם מודל ג'מיני 3:
- גוגל מטמיעה את מודל ג'מיני חדש במנוע החיפוש שלה ביום ההשקה שלו אך רק בארה"ב, ולמשתמשי ultra בלבד.
- המודל ג'מיני 3 משדרג את "מצב AI" בגוגל (בבחירת במודל "חשיבה" בתפריט) ומספק לדברי גוגל, תשובות תשובות איכותיות יותר ומענה לשאלות יותר מורכבות, ובנוסף תשובות מותאמות אישית עם אלמנטים ויזואליים, כמו תמונות, טבלאות וגרידים,
החברה נותנת בתור דוגמה, מצב בו ג'מיני 3 במצב AI יכול ליצור מחשבון משכנתה אינטראקטיבי ישירות בתשובה, עם קישורים בולטים לתוכן איכותי ברחבי האינטרנט.
גוגל חושפת נתוני שימוש בפיצ'רי ה-AI שלה
בנוסף להשקת הג'מיני 3, גוגל גם פרסמה את היקף השימוש לפיצ'ר ה-AI Overviews, המוצר שכלי התקשורת טוענים שפוגע בהכנסות שלהם, מכיוון שהוא מוציא את התשובה ישירות בחיפוש ומייתר כניסה לאתרים.
על פי החברה, ל-AI Overviews יש 2 מיליארד משתמשים בחודש, יש לזכור אבל שהשימוש בו נעשה באופן אוטומטי בכל חיפש בגוגל, המשתמשים לא צריכים אקטיבית להיכנס לשירות.
לאפליקציית ג'מיני לעומת זאת, יש למעלה מ-650 מיליון משתמשים בחודש, כאשר ל-ChatGPT יש כ-800 מיליון משתמשים כל שבוע. יותר מ-70% מלקוחות קלאוד משתמשים ב-AI של גוגל, ו-13 מיליון מפתחים בנו בעזרת המודלים הגנרטיביים של גוגל.