תושב מרכז הארץ שתבע את חברת גוגל בדרישה להסיר פרסומים נגדו שיש בהם משום לשון הרע שילם ביוקר. בית המשפט דחה את תביעתו וחייב אותו לשלם לחברה פיצוי של 30 אלף שקל.

ראשית התביעה לפני כשלוש שנים. ר', תושב מרכז הארץ, הגיש תביעה נגד חברת גוגל ישראל וגוגל העולמית לבית משפט השלום בתל אביב. ר' טען כי לפני כשלוש וחצי שנים הוקם אתר ייעודי על ידי משתמש שלא הזדהה ואשר התחזה לאישה ובו נחשף "סיפור" שקרי לגביו, שהתרחש כביכול לפני כ-13 שנה. בפרסום נטען כי הוא סימם ואנס אישה, דבר שנועד לדבריו לפגוע בזדון בשמו הטוב. באותו מאמר נכתב, כי התובע שהה במילאנו שבאיטליה עם כמה חברים, ובאחד הערבים תקף מפורסמת, שאז הייתה בת 18 ואנס אותה. 

ר' טען כי על גוגל להסיר את כל הפרסומים נגדו בגין לשון הרע ופגיעה בפרטיותו ודרש פיצוי של 200 אלף שקל. "כל מה שפורסם היה שקרי ובזדון. אני ומקורביי הוטרדנו בהודעות פרטיות רבות בפייסבוק. בניסיון לעצור את הפרסומים הפוגעניים פניתי לגוגל ישראל ולגוגל העולמית, אבל הן טענו שאין באפשרותן להסיר את הכותרות הפוגעניות. כל עוד הכותרות מתנוססות הן גורמות לפגיעה קשה בשמי הטוב", טען ר'. לדבריו, גוגל עודדה את הפרסומים הפוגעניים כלפיו מאחר ולא הסירה אותם כפי שביקש.

גוגל טענה בכתב ההגנה כי הקשר היחיד שלה לפרסומים המכפישים הוא שקישורים אליהם מופיעים במנוע החיפוש שלה, וכי הסכסוך האמיתי הוא בין התובע למפרסמים, ולכן אותם הוא צריך לתבוע ולא אותה. לגבי בקשתו להסיר את הפרסומים המכפישים טענה גוגל כי לא עלה בידו של התובע להוכיח שאכן מדובר בהכפשות, וציינה כי כבר מלכתחילה הסכימה לקבל חלק מבקשותיו ולהסיר את הגישה לפרסומים. גוגל טענה כי היא אינה הכתובת לטענות של ר' וכי עליו לפנות למפרסמים.

השופט עדי הדר דחה את התביעה וחייב את ר' לשלם 30 אלף שקלים לגוגל.