חברת מטא, חברת האם של פייסבוק, וואטסאפ ואינסטגרם, מודיעה על שינוי משמעותי בכל הקשור למדיניות צנזור התכנים שלה: מעתה, לא יצונזרו עוד אוטומטית תמונות של שדיים חשופים של נשים וטרנסג'נדרים או א-בינאריים. ההחלטה מגיעה בתום מחאה ארוכת שנים, כאשר כבר לפני עשור מחו אמהות מניקות מול משרדי החברה במטרה לגרום לה לשנות את המדיניות האוסרת על העלאת תמונות של חזה חשוף של נשים - אך לא של גברים.

לא די בכך, אלא שההאשטאג #FreeTheNipple הפך לפופולרי בשנים האחרונות בקרב מתנגדי מדיניות הצנזורה של מטא, ובין היתר, זכה לתמיכה מצד מפורסמות כמו ריהאנה, מיילי סיירוס ולנה דנהאם. כעת נראה שהלחץ הציבורי עבד, והחברה החליטה לפעול בהתאם.

View this post on Instagram

A post shared by Free The Nipple (@freethenipple)

מועצת הפיקוח של מטא, קבוצה של אקדמאים, פוליטיקאים ועיתונאים המייעצים לחברה, המליצה לשנות את האיסור הנוגע לעירום ופעילות מינית "במטרה לכבד סטנדרטים בינלאומיים של זכויות אדם". ההמלצה מגיעה לאחר ביקורת שנמתחה כלפי פייסבוק, שצנזרה פוסטים מחשבון של זוג אמריקאים שמגדירים עצמם כא-בינאריים. בפוסטים המדוברים, הצטלמו בני הזוג חשופי חזה כאשר פטמותיהם מכוסות במטרה לגייס כספים לניתוח שינוי מין אותו הם מתכננים לעבור. הפוסטים, שסומנו כ"פוגעניים" על ידי הגולשים, הוסרו - אך פורסמו שנית לאחר שבני הזוג ערערו על ההחלטה.

על פי הצהרת החברה, המועצה המייעצת מצאה כי "המדיניות מבוססת על ראייה בינארית של מגדר והבחנה בין גוף גברי לנשי", מה שהופך את הכללים נגד חשיפת פטמות ל"לא ברורים" בכל הנוגע למשתמשים אינטרסקסיים, לא בינאריים וטרנסג'נדרים. לכן, המליצה המועצה למטא "להגדיר קריטריונים ברורים, אובייקטיביים, המכבדים זכויות" בכל הנוגע לעירום, "כדי שכל האנשים יטופלו באופן התואם את הסטנדרטים הבינלאומיים לזכויות אדם".

עם זאת, עדיין לא ברור האם המדיניות החדשה תשפיע על א.נשים המגדירים עצמם כא-בינאריים ועל נשים סיסנג'נדריות כאחד, שכן המועצה ציינה בהחלטתה ש"אותה תמונה של פטמות המציגות נקבה תהיה אסורה אם תפורסם על ידי אישה סיסג'נדרית, אך תותר אם תפורסם על ידי אדם שמזהה את עצמו כלא בינארי". כמו כן, הוועדה מציינת חריגים נוספים הקשורים לפטמות, המבוססים על הקשרים של מחאה, לידה, הנקה, מודעות לסרטן השד וניתוחים, אך מציינת כי גם במקרים הללו, יש ליצור קריטריונים פנימיים נוספים.

מועצת הפיקוח פועלת באופן עצמאי ממטא אך ממומנת על ידי החברה, ומייעצת לה בנושאים שונים הקשורים לניהול תוכן.