IFA 2025: מסכים, רכבים ושואבי אבק - כל המוצרים שהכי הרשימו אותנו בתערוכה
תערוכת הטכנולוגיה בברלין נמצאת בעיצומה, אבל אספנו לכם כבר את המוצרים שהכי עשו לנו את זה. מהמסכים שעשויים להשתלט על השוק הישראלי, דרך המכונית החשמלית שעומדת לעשות עלייה ולהימכר במחיר מצחיק ועד השואב שעולה מדרגות וקצת מפחיד אותנו

תערוכת המוצרים החשמליים IFA בברלין נפתחה, וכמו כל שנה יש כאן מוצרים שנראה בקרוב בכל בית, כאלה שאולי לא יגיעו בכלל לשוק, וכמה שבעיקר נועדו ליצור כותרות בגלל שהם משונים - אבל יישארו בגדר גימיק. אספנו לכם את המיטב מתוך אלפי המוצרים השונים.
TCL
כמו בכל שנה, שוק המסכים ממשיך לגדול (מילולית). חברת TCL, אולי הכוח העולה הכי חזק בשוק הטלוויזיות של השנים האחרונות, הציגה 2 חידושים שבטוח יעניינו את הצרכן הישראלי (בעיקר כי הם צפויים להגיע לישראל בשנה הבאה) - מסך מיקרו-לד RGB עצום של 163 אינץ', למקרה שיש לכם סלון כל כך גדול, ואם כן - כל הכבוד לכם ניצחתם את יוקר המחיה, ומסכי QD-MiniLED חדשים. בין היתר, סדרת הדגל החדשה C9K עם עיצוב ללא שוליים בגדלים 65, 75 ו-85 אינץ', שאולי נשמעים כמו דבר פשוט, אבל מצליחים לשדר יוקרה.
בנוסף, החברה השיקה טלוויזיות נוספות כמו ה-C8K שגם היא בעיצוב ללא שוליים, ה-C6K עם פאנל שמפחית השתקפיות ומתאים למי שיש חלון גדול בסלון, וה-C7K בעלת השחור העמוק שיודע להבדיל בין הצבעים הכהים. החברה כמובן גם עובדת על הכנסת AI למסכים שלה שישפרו את התמונה עם שליטה בניגודיות, בבהירות המסך, שיפור תנועה וצבע וגם בתחום הסאונד כמה שיותר.
החברה גם הציגה מסך קונספט, שאולי בעתיד הטכנולוגיה שלו תיכנס למסכים שאפשר לרכוש לבית. המסך בשם Super Eco Art Display הוא התפתחות של קונספט הפיכת המסכים למסגרות להצגת תמונות אומנות. מה שהתחיל אצל סמסונג, הגיע די מהר להרבה חברות, כולל TCL שמציגה מסך עם יכולת לרדת נמוך מאוד בקצב רענון המסך, מה שמיצר אפקט של תמונת שמן על הבד על המסך עצמו. התוצאה מרשימה - אבל כאמור לא תראו אותו בחנויות בקרוב.

הרכב שיכבוש את תל אביב?
קבוצת המילטון חתמה במהלך כנס IFA 2025 על הסכם יבוא של רכב בשם ASTRAUX, שאמור להגיע לארץ בחצי הראשון של 2026. הרכב החשמלי הקומפקטי מתאים ל-2 אנשים וצפוי להגיע ב-2 גרסאות. האחת במהירות נמוכה שתתאים לנהיגה גם לנערים מעל גיל 16 עם רישיון טרקטורון, והדגם היוקרתי יותר שיכול להגיע ל-90 קמ"ש ולנסוע עד 180 ק"מ. אין עדיין מחיר רשמי בישראל, אך הערכות מדברות על 40-50 אלף שקלים. הסוללה של הרכב יכולה לצאת מהרכב, מה שמאפשר הטענה שלו בבית ואפשרות לרכוש כמה סוללות, מה שירחיב את טווח הנסיעה שלו. הוא שוקל קצת יותר מ-500 קילו, והמימדים שלו כל כך קטנים שאפשר להחנות אותו בקלות - יתרון משמעותי לגוש דן.


סרט אימה איטי במיוחד
אחד הדברים הכי מדוברים בתערוכה היו שואבי האבק המטפסים, באופן מחשיד במיוחד 2 חברות הציגו שואבים שיודעים לעלות במדרגות, בערך. חברת דרימי, שהציגה בביתן שלה בערך כל מכשיר חשמלי החל ממסך דרך מכונות כביסה, מקררים וכמובן שואבים, הציגה את השואב המטפס שלה עם השם הקליט שלה ה-"Dreame Bionic QuadTrack Stair Climbing System".
כפי שמשתמע מהשם שלו, מדובר בשואב שיש לו מערכת שעוזרת לו לעלות ולרדת מדרגות, ולבסוף לנקות לכם את הבית. כפי שניתן לראות בסרטון, הוא איטי מאוד ולכן הפחד שיקבל חיים ויתחיל לרדוף אחריכם פחות נורא. החברה גם למדה מהר מאוד להעתיק את הרעיון של רובורוק ולהכריז על שואב עם זרוע רובוטית שיודעת לסדר את הבית. בניגוד לרובורוק, זה של דרימי גם יודע להחליף את הזרוע בסוגים שונים של ראשים, וכך לשאוב אזורים קשים במיוחד שהשואב הרובוטי לא מגיע אליהם.

במקביל, גם Eufy של חברת אנקר הציגה שואב מטפס, הוא נראה קצת יותר מוצלח מזה של דרימי ויודע להסתובב במדרגות. גם הוא איטי יחסית, וטוב שכך, אבל בניגוד לשיאומי שמוציא את הרגליים שלו, הוא גם נכנס לתוך מארז משלו ורק אחרי סיום המדרגות משחרר את השואב. שימו לב שאת המדרגות עצמם הם לא ישאבו, בינתיים.
גם חברת mova הציגה שואב שיודע לעלות ולרדת במדרגות, אבל בניגוד למתחריו הוא הרבה יותר איטי כי הוא מוציא רגליים מתוך השואב ומעביר אותם קדימה מדרגה אחר מדרגה. אין עדיין תאריך השקה או מחיר לשואב הזה בינתיים, אבל לפי המגמה הזאת אנחנו מצפים שבשנים הקרובות נראה כמות נכבדת של שואבים שיודעים לעבור בין קומות.
מפלצת הבידור
אם אתם מחפשים מכשיר שהוא גם מקרן, גם מערכת קולנוע, גם בידורית וגם נייד - תשמחו לדעת שלסאונדקור של אנקר יש בדיוק את מה שחיפשתם. ואם אתם מוכנים לשלם 5,000 דולר (או במבצעים שונים עד יום שלישי 2,500 דולר) תזכו לראות את אחד המוצרים הכי "שלמים" שיש. כפי שניתן לראות בסרטון - הבידורית המשודרגת בשם Soundcore Nebula X1 Pro הופכת את החוויה לשלמה עם רמקולים שאפשר לנתק, מיקרופונים איכותיים ומקרן שגם הוא מציג תמונה נהדרת. המחיר מאוד מרתיע וזה עדיין לא יצא לשוק, כך שאולי בסופו של דבר נראה אותו בזול יותר.
אוזניות שהן סוף סוף שונות
בתערוכה יש אין-ספור אוזניות ורמקולים, למעשה התעשייה הזאת מתחילה להרגיש כמו חיקוי של חיקוי של מותגים. לכן דווקא כשיש אוזניות מיוחדות יותר שווה להתעכב עליהן. ה-JLab JBuds Open של חברת JLab הן כאלה. אוזניות שמצד אחד מרגישות איכותיות במיוחד, מחזיקות בקשת ונוחות מאוד, ומצד שני פתוחות. כפי שניתן לראות בתמונה, אין להן אפשרות לסינון רעשים, אבל הן כן עושות עבודה מעולה ומאפשרות לשמוע מה שקורה מסביב. בניסיון הקצר שלנו נהנו מאוד מהשימוש בהן, אך כאמור נחכה שיגיעו לארץ כדי לשמוע אותן כמו שצריך.

טלפון שעוזר לכם
חברות סמארטפונים לא ממש משתתפות בתערוכה, לכן כל מכשיר חדש מקבל התייחסות מיוחדת - כזה הוא המכשיר של TCL בשם NXTPAPER. הוא סמארטפון מבוסס אנדרואיד עם יכולות די מרשימות על הנייר, אבל יתרון אחד בולט והוא הפיכת המסך למט עם צבעי שחור ולבן. הטכנולוגיה הזאת עוזרת מאוד למי שיש בעיות של רגישות בעיניים, אבל גם הופכת אותו לפחות אטרקטיבי, דבר חיובי בעולם שבו כולנו גוללים ללא סוף ברשתות. המכשיר זכה לתשבחות רבות ופרסים, והוא גם צפוי להגיע לישראל בשנה הבאה - ההוא אומנם לא נלחם בקטגוריית הפרימיום מול האייפון או הסמסונג, אבל הוא לבטח יזכה לנישה של ילדים, אנשים עם רגישות וסתם משתמשים עם מודעות שרוצים להפחית בזמן מסך.
הביזאר הרשמי
חברה בשם CODE 27 הציגה סוג של קפסולה עם הולוגרמה של דמות אנימה וירטואלית שאמורה להפוך לבן/בת הלוויה שלכם. כן זה מוזר כפי שזה נשמע. בעזרת מצלמה ורמקולים, אותה דמות יכולה לשמוע את השיחות אתכם ולענות לכם תשובות מפורטות, כמובן בעזרת AI. אם תרצו, תוכלו להוריד מספר רב של דמויות וליצור איתן שיחות שונות, כולל כאלה מיניות. למעשה מדובר במוצר שמרגיש כמו ההתגלמות הפיזית של גרוק של אילון מאסק. אם האפליקציית של Xai מאפשרת לכם לשוחח עם דמות וירטואלית, הרי שהקפסולה של CODE 27 הופכת את זה למציאות - למרות שאין שום דבר אמיתי בזה.

הכתב היה אורח של חברת TCL בתערוכת IFA 2025