שאול אולמרט, שפרש מתפקידו כמנכ"ל פלייבאז בסוף 2019, הקים את הסטארטאפ Piggy, שפיתח אפליקציית מובייל לדור ה-Z ליצירת תוכן. האפליקציה, שגייסה 7.7 מילון דולר, הושקה אתמול לציבור הרחב בחינם, לאחר פיתוח של שנתיים.

את פיגי ייסדו אולמרט, בנו של ראש הממשלה לשעבר, שמשמש כמנכ"ל, ואילן לייבוביץ, שמשמש כמנהל המוצר הראשי, והיא מעסיקה 15 עובדים בתל אביב. האפליקציה שפיתחו ליצירת תוכן מהטלפון הנייד שואפת להחליף מעבדי תמלילים ומחוללי מצגות כמו גוגל דוקס ופאוור פוינט, ככלי ליצירת תוכן לצרכנים ולארגונים.

אולמרט מסביר שכרגע אין פרסומות באפליקציה והם פועלים ללא מודל עסקי, כאשר הם מתכננים להרוויח מפיצ'רים מתקדמים כמו תוספות של אנימציה ועוד. את התוכן שיוצרים באפליקציה אפשר לשתף בקלות ברשתות חברתיות כמו וואטסאפ, לינקדאין, פייסבוק, טוויטר ועוד. עד כה התנסו בפיגי כ-100 אלף איש.

בשיחה עם mako, אולמרט מספר כי הרעיון נולד בעקבות סרטון טיקטוק שהראתה לו בתו, שהייתה אז בת 17, לפני כשנתיים. את הסרטון יצרה ילדה אמריקאית, שהתבקשה לכתוב חיבור לבית הספר על תחושותיה בזמן הסגר שנגרם בעקבות הקורונה. במקום לכתוב חיבור, היא יצרה סרטון טיקטוק שמבטא את תחושותיה, אשר זכה להצלחה יוצאת דופן וצבר 17 מיליון צפיות.

@oliviarcollis i kinda really hate this but this is something i made 4 class #SuperlativeSmiles #fyp #euphoria #Teleport #ScienceFair ♬ feel something - bea miller - val

"מבחינתי זה היה טריגר להבין שגדל כאן דור שרגיל להביע את עצמו בשפה חדשה: מולטימדיה, אינטראקטיביות ובעיקר מובייל. החלטנו לייצר אפליקציה שתאפשר להם לעשות עבודות לבית ספר, מצגות, הזמנות, מכתבים וכל סוג אחר של תוכן דרך הטלפון הנייד, ובאותה שפה שאליה הורגלו ברשתות חברתיות. האפליקציה מיועדת ל'דור הסמארטפון', אותם אנשים שגדלו בעידן המובייל והסושיאל", מספר אולמרט.

אולמרט כתב לאחרונה ספר, "מוכרי החלומות", והוא מעיד על עצמו שהוא אוהב כתיבה. "אני רוצה שהילדים שלי ילמדו לכתוב, אבל פתאום אמרתי, 'רגע, למה אני מנסה לאנוס את התרבות שאני הכרתי'. במקום זה, בואו נלך עם מה שהם מכירים ושהם יודעים ונראה כמה כישרון יש בהם. הילדה הזו, אם הייתה כותבת חיבור, היינו אומרים שהיא עצלנית או לא חכמה. אבל רואים את הסרטון מבינים שיש לה המון מה להגיד. בוא ניתן לבני דור הזה לפתח את המיומנויות שלהם במדיה חברתית ולקחת את זה למקומות שהם צריכים", הוא אומר.

"הם דור שיושב הרבה לבד, פחות מתקשרים דברים, ואז או שהם שומרים לעצמם, או שהם מפרסמים בסושיאל. הם לא קוראים, אבל הם עושים טיקטוק. אני אומר את זה ממקום לא שיפוטי".

אפליקציית פיגי, Piggy (צילום: Piggy)
אפליקציית פיגי, Piggy | צילום: Piggy

למי מיועדת האפליקציה? לתלמידים?

"יש לנו משתמשים גם בני 7, אבל רוב האנשים הם מגיל 13 עד 30. יש כאן כלים שיאפשרו לאנשים בסיס ויתנו להם הכוונה איך להיות יצירתיים, איך לארגן מידע. אנשים עושים מדריכים, למשל, והאפליקציה שלי תעזור להם".

על אף הגיוס אתמול של פיגי, אולמרט מזהיר מפני עתיד ההייטק בארץ. כבר לפני כחודשיים הזהיר בציוץ שכתב בטוויטר מהמצב שמתרחש, בו אלפי עובדים מפוטרים ברחבי העולם מדי יום.

"נפח ההשקעות בחברות פרטיות ירד באופן משמעותי, ופוטרו מאות אלפי עובדי הייטק בעולם. כשיש תיקון בשוק הוא לא נעשה בפינצטה. זה לא עובד ככה, אלא יש פיטורים המוניים. מומחים גדולים ממני אומרים שאנחנו עוד לא ראינו את התחתית - יש לנו לאן לרדת ואחרי זה תהיה עלייה איטית", אומר אולמרט.

מה אתה חושב שיקרה בישראל?

"אני מקווה שתהיה בנייה יסודית, ושלא יהיה 'מירוץ חימוש' מוגזם כמו שקרה פה, כשכולם רצו לקנות שלטי חוצות באיילון להראות כמה עושים אצלם מסיבות ומשתוללים. יחד עם זאת, הטכנולוגיות תופסות יותר מקום בחיינו, ולכן הביקוש הטכנולוגי ילך ויגדל. צריכים אותנו, אבל הקצב של הפיתוח לא תאם את הקצב של האימוץ.

"היום אנחנו נוסעים במוניות, משלמים חשבונות, מכירים אנשים ומנהלים למעשה חיים דרך אמצעים טכנולוגיים, אבל בשנים האחרונות הושקע או נזרק הרבה כסף ברמה יותר מהירה ממה שהשוק יודע. אני מקווה שההתאוששות תתחיל ב-2023, ובעקבות הפיטורים שיביאו לאיזון, משקיעים יראו שהשוק מתאושש והוא יהיה אטרקטיבי".

אולמרט רואה בתחום שבו פיגי פועלת - "mobile Content", יצירת תוכן דרך הטלפון הנייד - שוק בשלבי צמיחה ששווה להשקיע בו. "אני לא כלכלן ואין לי כדור בדולח, אבל הקונצנזוס בקרב משקיעים ויזמים הוא שצפויות לנו שנתיים לא קלות. זו בעיניי הזדמנות פז ליזמות בתחומים שמתפתחים, ולכן המוטיבציה שלי להשקיע כיום בתעשייה שאני מאמין שרק מתחילה את דרכה".