קונים אוזניות ומטענים ברשת? לא כדאי שתחסכו. בשבוע שעבר נער בן 16 ממלזיה התחשמל למוות בזמן שהאזין למוזיקה באוזניות. אמא שלו מצאה אותו ללא רוח חיים בחדרו כשהוא מדמם מאוזניו, עם כוויה באוזן שמאל. מחקירת המקרה התברר שהצעיר התחשמל ככל הנראה משום שהאוזניות היו מחוברות לסמארטפון, שהיה מחובר לחשמל באותו הזמן.

אז מה כדאי לדעת לפני שרוכשים? קודם כל מומלץ תמיד לקנות מוצר עם תו תקן, וגם - להוסיף עוד 20-30 שקלים ולקנות מוצר שמאושר על ידי היצרן. "במוצרים זולים, בעיקר לא מקוריים, חוסכים בהגנות וכתצואה מכך יכול להתפתח מתח מסוכן שגורם לנזק ואפילו, במקרים מסויימים, להתחשמלות" אומר פרופסור מור פרץ מאוניברסיטת בן גוריון. "בנוסף, יש גם להיזהר מטעינה לא מבוקרת של הסוללות בסביבה חמה".

פרופ' דרור פיקסלר מהפקולטה להנדסה אוניברסיטת בר-אילן אומר כי שימוש לא זהיר במכשיר חשמלי גם יכול לגרום לתקלה. "אולי מערכת החשמל בבית לא הייתה מחוברת להארקה. המטען עצמו בהגדרה איננו מוארק, יש רק פלוס ומינוס, אין את השלישי שמחובר לאדמה. אם משתמשים בדברים שאין להם תו תקן, שלא מוכר היצרן, תקלות יכולות לקרות".

מדובר באדם הרביעי שמת מקצר באוזניות, זה לפי דיווחים בעולם. ואי אפשר לשכוח מקרה דומה - סאגת הגלקסי נוט 7 של סמסונג - מכשירים התפוצצו, החברה אספה את כל מה שמכרה, והפסיקה את הייצור. גם כאן בישראל, בשנת 2014, פונה מטוס של אל על בנתב"ג בעקבות אייפון של צעירה ישראלית שהעלה עשן. ומדי כמה שבועות אנחנו שומעים על טלפון שחרך כיס, או רהיט בבית, או מטען שנשרף.