mako
פרסומת

אחרי התחקיר על הקשרים עם 8200: מיקרוסופט תערוך בדיקה חיצונית "דחופה"

מיקרוסופט הודיעה כי פתחה בבדיקה חיצונית "דחופה", בעקבות טענות לשימוש ישראלי בפלטפורמת Azure למעקב אחר פלסטינים. לפי תחקיר הגרדיאן, יחידה 8200 אחסנה מיליוני שיחות טלפון של פלסטינים בגדה ובעזה באזור מבודד בענן של החברה. מיקרוסופט טוענת כי שימוש כזה נאסר על פי תנאי השירות שלה ומינתה משרד עורכי דין אמריקאי לחקירה

דנה גוטרזון
פורסם: | עודכן:
מיקרוסופט
מיקרוסופט | צילום: JeanLucIchard, shutterstock
הקישור הועתק

מיקרוסופט פתחה בחקירה "דחופה" חיצונית, בעקבות טענות כי יחידה 8200 של חיל המודיעין השתמשה בטכנולוגיה שלה כדי לאפשר מעקב המוני אחר פלסטינים, כפי שפורסם בתחקיר הגרדיאן עם המגזין הישראלי-פלסטיני "+972" והאתר הישראלי "שיחה מקומית".

התחקיר העלה כי יחידה 8200 השתמשה באזור מותאם ומבודד בתוך הענן שלה, Azure, כדי לאחסן הקלטות של מיליוני שיחות המתקיימות מדי יום בעזה ובגדה המערבית.

בהצהרה שמסרה, אמרה מיקרוסופט כי "שימוש ב-Azure לאחסון קובצי נתונים של שיחות טלפון שהתקבלו באמצעות מעקב רחב או המוני אחרי אזרחים בעזה ובגדה המערבית" אסור על פי תנאי השירות שלה.

החקירה, שתפוקח על ידי משרד עורכי הדין האמריקאי Covington & Burling, היא ההליך החיצוני השני שמיקרוסופט יוזמת בנוגע לשימוש של צה"ל בטכנולוגיה שלה.

הראשון נפתח השנה על רקע מחאה פנימית בחברה ודיווחים של כלי תקשורת בעולם על כך שישראל נעזרת בטכנולוגיות של מיקרוסופט בלחימה בעזה. במאי פרסמה מיקרוסופט את מסקנות החקירה ואמרה כי "לא נמצאו עד כה ראיות" שהצבא הישראלי הפר את תנאי השימוש שלה או השתמש ב-Azure "במטרה לפגוע באנשים" בעזה, והוסיפה כי הטכנולוגיה שימשה לחילוץ חטופים ישראלים.

אולם, על פי הגרדיאן, התחקיר האחרון שלהם עורר דאגה בקרב בכירים במיקרוסופט אם ייתכן שחלק מהעובדים שלה בישראל הסתירו מידע בנוגע לאופן שבו יחידה 8200 משתמשת ב-Azure, כאשר נשאלו זאת במסגרת החקירה.

מיקרוסופט אמרה ביום שישי כי החקירה החדשה תרחיב את הבדיקה הקודמת, והוסיפה: "מיקרוסופט מעריכה כי הדו"ח האחרון של הגרדיאן מעלה טענות נוספות ומדויקות שמצריכות בדיקה מלאה ודחופה".

החברה מתמודדת גם עם לחץ מצד קבוצת עובדים בשם No Azure for Apartheid, שהאשימה אותה ב"שותפות לרצח עם ולאפרטהייד" ודרשה שתנתק "כל קשר לצבא הישראלי" ותפרסם זאת באופן פומביבתגובה להודעה, ביקרה הקבוצה את החלטת מיקרוסופט לפתוח חקירה, ותיארה זאת כ"עוד תרגיל לעיכוב" במקום לעמוד בדרישותיה.