קפצנו מהגג של בלומפילד רק בשביל לנסות את המצלמה החדשה של DJI
ענקית הרחפנית השיקה לראשונה מצלמת 360 מעלות עם חיישן של אינץ' שלם, צילום פנורמי באיכויות שונות ויכולות עריכה קלות במיוחד. אנחנו בעיקר רצינו לראות איך נראית קפיצת באנג'י עם המצלמה החדשה של DJI


שוק מצלמות ה-360° הוא לא בדיוק מגרש משחקים חדש. כבר שנים חברות כמו Insta360 או GoPro מנסות להפוך את הטכנולוגיה הזו לכלי יום-יומי ליוצרי תוכן, ולאט לאט היא הופכת לנגישה יותר מנישה של יוטיוברים שמוכנים להתעסק עם עריכות. כעת DJI, ענקית הרחפנים, מצטרפת לחגיגה.
החברה השיקה השבוע בישראל את Osmo 360, מצלמת 360 מעלות ראשונה של החברה, וממקמת את עצמה מול מתחרים ותיקים עם הבטחה: איכות תמונה שלא נראתה עד היום בקטגוריה. חיישן בגודל אינץ’ אחד, וידאו 8K רציף ויכולות ייצוב מתקדמות הם רק חלק מהמאפיינים שלה.
צילום 360° יוצר חוויית צפייה שונה, אבל בפועל רוב המשתמשים מוצאים עצמם חוזרים מהר מאוד לפורמט המוכר של פריימים מלבניים. הבעיה היא לא רק בציוד אלא גם בהרגלי הצפייה שלנו: רשתות חברתיות עדיין לא נותנות עדיפות אמיתית לווידאו 360°, והעריכה שלו דורשת קצת סבלנות שלא לכל יוצר יש.
DJI מנסה לפתור חלק מהחסמים האלה עם אפליקציית עריכה DJI Mimo, התוכנה DJI Studio, תוסף ל-Adobe Premiere ושילוב באקוסיסטם שלה. השאלה הגדולה: האם זה באמת יגרום למצלמת 360° להיות שימושית יותר גם למי שלא מחשיב את עצמו יוצר תוכן?
אי אפשר להתעלם מהנתונים המרשימים: ה-Osmo 360 מחזיקה בחיישן של 1 אינץ', החיישן בצורת ריבוע, מציע פיקסלים בגודל של 2.4 מיקרון ועל פי החברה מבטיח ביצועים טובים גם בתנאי תאורה קשים וטווח צבעים גבוה (HDR) שנאמן למציאות. צילום פנורמי ב-8K/50fps שגם מסוגל לצלם באופן רציף במשך 100 דקות ב-8K/30fps אבל גם פריימים בקצב גבוה של 4K/100fps, תמונות סטילס ברזולוציה של 120 מגה-פיקסל, ייצוב HorizonSteady שמחליק כמעט כל רעידה, ואפילו "מקל סלפי נעלם" שמקל על העריכה. טרם ניסינו אותה מספיק, אבל על הנייר זה נשמע כמו כלי חלומי ליוצרי תוכן.
היא שוקלת 183 גרם בלבד ויש לה אחסון פנימי של 105GB, עובדת בתנאים קיצוניים של 20- מעלות, יש לה חיי סוללה של עד 100 דקות צילום רציף ב-8K/30fps עם הארכה של 180 דקות באמצעות מוט סוללה חיצוני וטעינה מהירה של 50% ב-12 דקות בלבד לפי החברה.
לצורך ההדגמה, חברת DJI ארגנה אירוע התנסות בגג של בלומפילד - עם כל אטרקציות האקסטרים של חברת SkyField. בין השאר ניסינו את הצילום תוך כדי קפיצת באנג'י מהגג. מבלי להתנסות הרבה לפני עם המצלמה, תוך כדי הניסיון היחיד שיש לנו לצלם את הסרטון ובלי אפשרות לערוך בעצמנו את הסרטון - זאת התוצאה:
המחיר והקהל
בישראל תשווק המצלמה בשתי גרסאות: "סטנדרט" ב-2,399 ש"ח ו-"Adventure" ב-2,999 ש"ח, ההבדל הוא בעיקר באביזרים הנלווים בחבילה. ניתן להשיג אותה בחנות ובאתר הרשמי של DJI ישראל, בדיוטי פרי וברשתות החשמל והאלקטרוניקה הנבחרות ברחבי הארץ. המחיר ממקם אותה ישירות באזור הפרימיום, רחוק מטווח המחירים של מצלמות פעולה פשוטות. זה כנראה לא גאדג'ט לכל אחד, אלא מוצר שמכוון לקהל יוצרי תוכן רציניים, כאלה שמוכנים להשקיע עבור תוצאות.
