אפל תפסיק לייצר את אחד המוצרים המפורסמים שלה (צילום: apple)
אפל תפסיק לייצר את אחד המוצרים המפורסמים שלה | צילום: apple

אפל הודיעה שהיא מפסיקה לייצר את אייפוד טאץ' (iPod Touch), הדגם האחרון שנותר בסדרת נגני המוזיקה הניידים שלה. בפוסט שפרסמה אתמול באתר (ג'), החברה מכריזה שהיא תמכור את הדגם הנוכחי "עד גמר המלאי".

למרות שאפל כנראה תפסיק לייצר נגני מוזיקה ייעודים, החברה אומרת ש"רוח האייפוד ממשיכה" בכל המכשירים שלה שמשמיעים מוזיקה, כמו האייפון, האייפד והרמקול החכם שלה, HomePod Mini.

הפסקת ייצורו של האייפוד טאץ' מסמלת סופו של עידן, כאשר האייפוד הראשון הוצג לפני יותר מ-20 שנה. הדגם המקורי שפעל עם טכנולוגיית FireWire, היה נגן מוזיקה נייד, אפל ייצרה דגמים שנועדו כמעט אך ורק להאזנה לאודיו עד שנת 2017, אז הפסיקה את הייצור של אייפוד ננו (Nano) ואייפוד שאפל (Shuffle). אייפוד טאץ' התאים למי שרצו חוויה הדומה לאייפון, כולל עיצוב מכשיר כמעט זהה, אבל לא היו ממש צריכים טלפון.

למרות שלאייפוד טאץ' היו מעריצים, לא מדובר במהלך מפתיע. הדור השביעי של אייפוד טאץ' של אפל הוצג ב-2019, עם מעבד A10 כמו באייפון 7, כאשר באותה שנה הוצג אייפון 11, המתקדם הרבה יותר. הדור השישי של האייפוד טאץ' הושק ב-2015.

האייפוד המקורי שהושק בשנת 2001 (צילום: apple)
האייפוד המקורי שהושק בשנת 2001 | צילום: apple

קשה להאשים את החברה. רוב האנשים לא רוצים לשאת איתם עוד מכשיר שעושה משהו שהסמארטפון שלהם יכול לעשות בצורה מושלמת, כמו שלרוב האנשים, מלבד צלמים מקצועיים, אין כבר מצלמות. טוני פאדל, אחד ממפתחי האייפוד המקורי, סיפר בראיון ל-The Verge שצוות האייפוד ידע שהאייפון עלול בסופו של דבר לייתר את הצורך בנגני המוזיקה. "הבנו שיש עלינו איום ממשי מטלפונים ניידים רגילים, כשהם התחילו להוסיף מוזיקה, השמעת MP3, למכשירים שיצאו באותה תקופה", אמר.

לפי פאדל, אפל לא ראתה בכך בעיה. "באפל, כל דבר שנוסה, לפחות תחת סטיב ג'ובס, היה צריך לקרות כי הוא קיומי. לא הייתה אפשרות להפוך את האייפון לפחות מצליח, רק כי לא רצינו לפגוע במכירות של האייפוד".

בעוד שהאייפוד עשוי להיעלם בקרוב ממדפי החנויות, קשה לבטל לחלוטין משהו כל כך אייקוני, וסביר להניח שהוא יישאר כנוסטלגיה אצל המעריצים. אפל לא המציאה את שוק הנגנים הניידים, אבל הפופולריות שלהם נזקפת לזכותה. כעת, הלפיד הועבר לחברות כמו סוני ו-Fiio כדי לשמור על המורשת בחיים עבור חובבי המוזיקה.