הסיטואציה הבאה מוכרת להרבה אנשים: אתם מנסים להסביר מרחוק לאחד ההורים או הסבים איך להפעיל את השלט של הטלוויזיה החכמה, מה צריך לעשות כדי שהזום יעבוד גם עם מצלמה וגם עם מיקרופון ואיך לשלם באוטובוס בלי רב קו. מצד שני, יכול להיות שאתם אלו שמרגישים פחות בטוחים בצד הטכנולוגי שלכם, וזקוקים להסברים או הנחיות בדברים שעבור חלק מהאנשים יישמעו פשוטים.

עמית רפל, בן 40 מכפר סבא, מצא את עצמו עוזר שוב ושוב להורים שלו בפתרון בעיות דיגיטליות, כמו חשבונות פייסבוק שננעלים, הזמנת כרטיסים אונליין והתקנות של גט-טקסי. על רקע זה, החליט להקים את TechMate, מיזם חדשני שמטרתו לעזור לכל אחד שנתקל בקשיים בעולם הדיגיטלי, ביחד עם השותף גיא דנן, עובד סוציאלי וטכנולוג, ואחיו איתמר רפל, בן 34, מפיק מסיבות ובעל ניסיון בעולם העסקי.

השירות שהם מציעים מתחלק לשניים:

שירות מענה טלפוני – "עזרה ראשונה טכנולוגית", שיפעל 24/7 במספר 052-9696362 (בהמשך הם מקווים לקבל מספר כוכבית קליט יותר), בו המוקדנים ינסו לסייע טלפונית ככל שיוכלו. מדובר בשירות חינמי שמוגבל ל-10 דקות שיחה, שלאחריהן (במידה והבעיה לא תיפתר) המוקדן יציע ללקוח ש"חבר טלפוני" של טק-מייט יחזור אליו בהקדם להמשך סיוע.

שירות "החבר הטלפוני" – מבוסס על הלפרים, אנשים המנוסים בידע טכנולוגי, אשר יצרו קשר עם הלקוח, ישתפו מסך (אך ללא השתלטות), יעבירו הדרכות בסיסיות ועוד. שירות "החבר הטלפוני" ניתן ללא תשלום במשך 30 דקות ברצף, ולאחריהן יתבקש הלקוח לשלם על המשך השירות – 3 שקלים לדקה. אפשר לשלם באופן חד-פעמי, לקנות "בנק דקות" או לעשות מנוי חודשי. מחירי חבילות הדקות הן 75 שקלים ל-30 דקות, 145 שקלים ל-60 דקות ו-245 שקלים ל-120 דקות. התשלום נעשה באמצעות כרטיס אשראי או ביט. יש לציין, שכל השיחות מוקלטות מטעמים משפטיים.

"לא צפיתי את ההצלחה"

הרעיון עלה לרפל כבר לפני 3-4 שנים, אבל ההקמה החלה בפועל לפני כשנה וחצי. "בשיא תקופת הקורונה, כשכל העולם הפך להיות טכנולוגי, ההורים שלי התקשרו אליי הרבה, והשתגעתי מהפשטות של הבעיות שהם מציגים", מספר רפל, בן בכור מתוך ארבעה ילדים. "לפתוח זום, לשלוח מייל, לסרוק משהו כקובץ PDF, להתחבר לוואטסאפ ווב, להתחבר לבלוטות' באוטו. חשבתי שיש פה מקום לפתוח חברה שתעזור בכל הדברים האלה. צירפתי חבר שלי מהשכונה מכפר סבא, ואחר כך גם את אח שלי".

לפני כשבוע הוא פרסם פוסט מהחשבון האישי שלו ובו סיפר על המיזם, אשר זכה להצלחה יוצאת דופן – 2,600 לייקים, יותר מ-700 תגובות וכמעט 2,000 שיתופים.

"חשבתי שאקבל אולי 200 לייקים, לא צפיתי את ההצלחה של הפוסט", אומר רפל. "אנחנו עדיין חברה קטנה, 3 יזמים, ומעסיקים מספר עובדים. אנחנו מכניסים כסף, אך עוד לא מרוויחים. כרגע אנחנו מקבלים 20-30 שיחות ביום, יש כאלה שרק מתקשרים לראות שזה אמיתי, הרבה אנשים מתקשרים גם לבדוק את השירות שלנו בשביל אנשים אחרים – למשל רכזת קהילה או עובדת סוציאלית".

באילו בעיות אנשים נתקלים?

"כשבנינו את התוכנית, חשבנו שיהיו כמה פניות שחוזרות על עצמן, אבל בינתיים אין משהו שממש חוזר. יש דברים שיותר נפוצים – נגמר לי המקום בזיכרון בטלפון, איך להתחיל מפגש זום ואיך לשתף מסך. השבוע עזרנו למישהי לקראת יום הזיכרון להעלות סרטון לזכר הבן שלה ליוטיוב, זו הייתה שיחה קצרה יחסית".

יש אפשרות שתבואו הביתה לאנשים?

"אנחנו מקבלים הרבה פניות של אנשים שנבוא אליהם, ובמצבים כאלה מתקשרים אליהם ואומרים להם – אנחנו יכולים לפתור דברים בטלפון. זה כמו שפעם היינו משלמים חשבונות בדואר, והיום כולם יודעים לעשות את זה באינטרנט".

ואיך ההורים שלך מגיבים?

"שניהם מאוד מפרגנים אבל כל אחד בדרך שלו. אמא שלי שיתפה את הפוסט שלי וכתבה שעכשיו היא יודעת איך מרגיש טווס. היא כמו אוונגליסטית, שולחת בקבוצות ואומרת, 'אתם חייבים לנסות'".