mako
פרסומת

מצלמים קבוע את הקפה ומעלים לסטורי? אתם יכולים לעשות מזה כסף

גם אם אתם לא משפיענים, אתם יכולים להרוויח כסף מיצירת תוכן ברשתות החברתיות. אפליקציית eyo, שהקים היזם גרג טייב, מחברת בין עסקים ללקוחות, ומאפשרת לכם לצלם תמונות או סרטונים מבתי עסק, בתמורה להטבה או תגמול כספי. "לא כל עסק צריך קמפיין נוצץ עם פרזנטור, אלא לקוחות אמיתיים שמדברים עליו מתוך חוויה אישית", מספר טייב ל-mako. ואיך הרעיון נולד מצלמים בסנטוריני?

דנה גוטרזון
פורסם: | עודכן:
גרג טייב, מייסד ומנכ"ל eyo
גרג טייב, מייסד ומנכ"ל eyo | צילום: עידו אלקסלסי, מתוך eyo
הקישור הועתק

למי מאיתנו לא יצא ללכת למסעדה, לצלם את המנות ואולי גם להעלות משם סטורי עם תיוג של המקום? אם אתם לא משפיענים או יוצרי תוכן, סביר להניח שעשיתם את זה לגמרי בחינם. כעת, עם אפליקציה ישראלית חדשה בשם eyo, תוכלו גם להרוויח מהפרסום ברשתות החברתיות שלכם.

מדובר בפלטפורמה שהופכת "לקוחות רגילים למשפיענים", כלומר מאפשרת לכל אחד לשתף ברשתות החברתיות שלו תמונה או סרטון מהחוויה שלו בעסקים שנכללים במאגר האפליקציה, ולקבל תגמול - כסף או הטבות - על התוכן שהוא יוצר, שיופיע עם חותמת של eyo. עבור העסקים מדובר בדרך זולה הרבה יותר לקבל חשיפה אורגנית מ"אנשים אמיתיים".

מאחורי האפליקציה עומד גרג טייב, שעלה לישראל מצרפת בשנת 2006, כשהיה בגיל עשרים, כדי לעזור לאביו שניהל כאן עסק. "התאהבתי בארץ ונשארתי, ומהר מאוד מצאתי את עצמי יוזם ובונה דברים מאפס", הוא מספר ל-mako. "התחלתי בתחום המטבחים, הקמתי חברה עם מערך ייצור, התקנות ומכירות, ובהמשך הקמתי ויזמתי עוד חברות בתחומי הנדל"ן והביטוח". בשנת 2019 טייב הקים מכוני יופי לגברים בהרצליה פיתוח, ומאז הוא עוסק ביזמות.

"הרעיון נולד במקום לא שגרתי. זה קרה בחופשה משפחתית בסנטוריני בשנת 2022", מספר טייב. "רציתי להזמין צלם שיצלם אותנו כמה תמונות יפות, אבל הצלם המקומי דרש מאות אירו לשעה. בסוף בחורה צעירה במקום צילמה אותנו בכמה דקות תמורת חמישה דולר, והתוצאה הייתה מושלמת. באותו רגע הבנתי שאנשים נהנים לצלם, ויש להם את הכלים לעשות את זה היטב, אבל הם לא מרוויחים מכך דבר.

"כיזם שמנהל ומלווה עסקים כבר שנים, ראיתי את התמונה הרחבה יותר. בעלי עסקים משקיעים סכומי עתק בפרסום, ולא תמיד מקבלים חשיפה אמינה או קרובה לקהל. הבנתי שאפשר לחבר בין שני העולמות האלה ולאפשר לאנשים להרוויח מהתוכן שהם יוצרים, ולתת לעסקים ליהנות מחשיפה אמיתית שמגיעה מהשטח".

eyo עלתה לאוויר כבר בסוף שנת 2024, כדי "לבחון את השטח", לדברי טייב, ולבנות בסיס משתמשים ועסקים ראשוני. את שנת 2025 הם הקדישו בגיוס עסקים לפלטפורמה, וכעת מגיעה גם החשיפה התקשורתית.

צילום מסך - דוגמה לבית עסק שמשתמש באפליקציית eyo
צילום מסך - דוגמה לבית עסק שמשתמש באפליקציית eyo | צילום: מתוך eyo
פרסומת

כיום לדברי טייב, יש להם כבר אלפי משתמשים פעילים, שמצלמים ומשתפים פעולה עם עסקים מתחומים שונים. "הנתונים מראים על מעורבות גבוהה במיוחד ועל רצון אמיתי של אנשים להמליץ, לפרגן ולהיות מתוגמלים על כך. החברה, מצדה, מונה היום כ-15 עובדים, כאשר הצוות מורכב מאנשי אופרציה, פיתוח ושיווק.

אז איך זה בעצם עובד?

אחרי שמתחברים לאפליקציה (דרך מייל, פייסבוק, ג'ימייל וכו'), אתם רואים מפה ועליה עסקים, וכשלוחצים על כל עסק, רואים מה הדיל. למשל, אתם צריכים לצלם, בסטילס או בווידיאו, שתייה או אוכל, ומקבלים פינוק במתנה (למשל 1+1 על סושי, או פחית במתנה), או כסף לחשבון שלכם, כאשר הסכום נקוב. בשיטוט מהיר באפליקציה נראה שרוב הסכומים המוצעים כרגע יחסית נמוכים (10-15 שקלים), אולם על פי טייב, זה משתנה כל הזמן.

"התמחור לתוכן דינמי ומשתנה בהתאם לסוג התוצר", מציין טייב. "עסקים יכולים לשלם החל ממספר שקלים עבור תמונה ועד מאות שקלים בודדים עבור סרטון, והמשתמשים מצדם יכולים לצבור הכנסות נאות תוך כדי בילוי במקומות שהם גם כך נוהגים לפקוד".

במאגר של eyo יש מאות עסקים ברחבי הארץ, ולדברי טייב, המספר ממשיך לגדול מדי יום. בין היתר מדובר בעסקים של תרבות, תיירות, רשויות מקומיות, הסעדה, ספורט ועוד. בין הלקוחות ניתן למצוא את מקס ברנר, יין בעיר ועוד.

פרסומת

חיים בעידן של "כלכלת ההמלצות"

למה שבעצם תהיה חשיפה לריל של אנשים לא מוכרים?

טייב: "אנחנו מאמינים באנשים אמיתיים. בעינינו שם נמצאת ההשפעה האמיתית. לא כל עסק צריך קמפיין נוצץ עם פרזנטור, אלא לקוחות אמיתיים שמדברים עליו מתוך חוויה אישית ואותנטית. לכל אדם יש מעגלים קרובים כמו חברים, משפחה וקולגות שמקשיבים לו יותר מכל פרסום. מחקרים מראים שרוב הצרכנים מושפעים קודם כל מהמלצה של אדם קרוב ולא מפרסומות מסחריות.

"eyo נבנתה בדיוק על העיקרון הזה. אנחנו חיים בעידן של 'כלכלת ההמלצות', שבו אנשים בודקים חוות דעת בקבוצות פייסבוק לפני שהם טסים ליעד חדש, קוראים המלצות על סדרות לפני שהם צופים בהן ומתייעצים עם חברים לפני שהם מזמינים במסעדה. בעולם הזה קול אמיתי של צרכן שווה הרבה יותר מקמפיין פרסומי גדול. עסק שפועל נכון יידע להפוך אחוז ניכר מהלקוחות שלו לשגרירים שמדברים בשפה שלו, ממליצים עליו ומתוגמלים בהתאם".

eyo, אזור הניהול של המשתמש בו הוא רואה את כל ההטבו
eyo, אזור הניהול של המשתמש בו הוא רואה את כל ההטבות שהוא צבר | צילום: מתוך eyo
פרסומת

המודל הכלכלי של החברה בנוי מכך שהיא מרוויחה כאשר התוכן שצולם בעסק עולה בפועל לרשת. "בכל מקרה כזה העסק משלם סכום שנקבע מראש, ו-eyo מקבלת נתח מוסכם מההשקעה של העסק כתמורה על הפרסום שנוצר בפועל", אומר טייב.

ומה הלאה? החברה שואפת בשנה הקרובה להעמיק את הפעילות בישראל, ובמקביל להתרחב בצרפת. "ההיכרות העמוקה שלנו עם השוק הישראלי והקצב הגבוה שבו מאומצות כאן טכנולוגיות חדשות מאפשרים לנו להשתמש בישראל כסביבת ניסוי טבעית", אומר טייב. "היא מאפשרת לבחון, לחדד ולפתח את המוצר בזמן אמת מול קהל מגוון ודינמי שמגיב במהירות ומספק תובנות חשובות להמשך הדרך.

"במקביל, נבנתה כבר תשתית לפעילות בצרפת, שמהווה את הצעד הבא בדרך להתרחבות בינלאומית. בשנה הקרובה נתמקד בגיוס משאבים שיאפשר לממש את הפוטנציאל הזה ולבסס את eyo כפלטפורמה גלובלית שמחברת בין עסקים ואנשים דרך כוחן של המלצות אמיתיות".

אתם חושבים שאנשים ייקחו ברצינות את ההמלצות אם ידעו שהן תמורת משהו?

"כן, בהחלט. אנשים מקבלים תמורה יפה, אבל זה לא הדבר היחיד שמניע אותם. מי שלא נהנה משירות או ממוצר לא יפרגן עליו רק בשביל ההטבה. בסוף אנשים לא ממליצים על משהו שהם לא מאמינים בו והתמורה היא דרך להעריך את מי שבוחר לשתף חוויה אמיתית וטובה.

פרסומת
צילום מסך - מאגר עסקים באפליקציית eyo
צילום מסך - מאגר עסקים באפליקציית eyo | צילום: מתוך eyo

"אפשר לומר שאנחנו אפילו עושים תיקון קטן לעולם המשפיענים. אצלנו יוצרי התוכן משתפים חוויות כי הם באמת מאמינים בעסק ובמה שהוא מייצג, לא מתוך התחייבות מסחרית אלא מתוך רצון כן לפרגן. כך אנחנו מחזירים את האותנטיות למרכז".