ב-955 מיליון דולר: רכישת הענק של נייס
ענקית הטכנולוגיה הישראלית, נייס (NiCE), הודיעה על רכישת חברת Cognigy.AI הגרמנית שמפתחת סוכני AI, ב-955 מיליון דולר, במזומן ובמניות, במטרה להאיץ את מעבר הלקוחות שלה לשימוש בבינה מלאכותית. מדובר ברכישה הראשונה של המנכ"ל החדש של החברה, סקוט ראסל, ומנית החברה עלתה בעקבותיה


חברת הטכנולוגיה הישראלית NiCE (נייס), שמפתחת מערכות לניהול קשרי לקוחות, הודיעה היום על רכישת ענק של חברת Cognigy ב-955 מיליון דולר: רכישת הענק של נייסמיליון דולר, במטרה להאיץ את אימוץ ה-AI שלה בחוויית הלקוח, כך על פי הודעתה לעיתונות. מדובר ברכישה הראשונה של המנכ"ל החדש של החברה, סקוט ראסל, לאחר שברק עילם פרש מתפקיד המנכ"ל לאחר עשור בתפקיד ו-25 שנים בחברה.
החברה הנרכשת היא מגרמניה, הוקמה ב-2016 ומעסיקה כ-300 עובדים. פלטפורמת הדגל שלה, Cognigy.AI, מאפשרת לארגונים לפרוס סוכני AI שחושבים, מסתגלים ופועלים באופן עצמאי כדי לספק שירות דמוי אדם, והם זמינים בלמעלה מ-100 שפות. הפתרונות שלה כבר מוטמעים במרצדס-בנץ, נסטלה וקבוצת לופטהנזה, והעסקה צפויה להיסגר ברבעון הרביעי של 2025.
הרכישה האסטרטגית מאחדת למעשה בין פלטפורמת הבינה המלאכותית CXone Mpower של NiCE לבין יכולות הבינה המלאכותית של Cognigy, ומאפשרת לארגונים להאיץ במהירות את המעבר לשירות לקוחות מבוסס בינה מלאכותית, כך לדברי החברה.
דירקטוריון נייס אישר פה אחד את ההסכם לרכישת Cognigy בעסקה שמעריכה את החברה בכ-955 מיליון דולר שתשולם במזומן ובמניות.

"זהו רגע היסטורי עבור נייס, זהו מהלך אסטרטגי שמאיץ את תוכנית החדשנות שלנו בתחום הבינה המלאכותית ומציב סטנדרט חדש לחוויית לקוח בעידן ה-AI", כך אמר סקוט ראסל, מנכ"ל נייס. לאחר ההודעה על הרכישה, מניית נייס עולה כעת בכ-4% בתל אביב.