אינטל משיקה היום (ד') את הפרויקט השאפתני ביותר שלה בעשור האחרון – סדרת מעבדי ה-Core מהדור ה-12, המוכרים כמעבדי ה"אלדר לייק" (Alder Lake) וכוללים לדבריה את מעבד הגיימינג הטוב בעולם  Core i9-12900K. סדרת המעבדים החדשה פותחה במשך כשלוש שנים על ידי כ-1,000 מהנדסות ומהנדסים מישראל, לצד קבוצות פיתוח נוספות של אינטל בכל רחבי העולם, ומוגדרת כמוצר "כחול- לבן" אשר עתיד להגיע לכל פינה בעולם.

מעבדי האלדר לייק מיועדים למחשבי ווינדוס, לינוקס וכרום OS, אשר מהווים כ-91% משוק המחשבים העולמי. לפי אינטל, המעבדים החדשים מנצחים בפער משמעותי בשורה של משחקי מחשב את מעבד הדגל של AMD 5950X, ומציגים את השיפור המשמעותי ביותר של אינטל אי פעם בתחום המשחקים. סדרת המעבדים החדשה צפויה להניב לאינטל הכנסות בסדר גודל של עשרות מיליארדי דולרים בעשור הקרוב.

המשפחה המלאה של מעבדי Core מהדור ה-12 של אינטל מורכבת מ- 60 סוגי מעבדים שישולבו בלמעלה מ-500 דגמי מחשבים, ניידים ושולחניים. מחירי המעבדים נעים בין 264 דולר ועד 589 דולר עבור מעבדי Core i5, Core i7 ו-Core i9. אינטל צופה מכירות של מאות אלפי מעבדי Core שולחנים מהדור ה-12 בסדרת ה-K עד לסוף 2021 - הכמות הגדולה ביותר ברבעון יחיד אי פעם - ועד יותר מ-2 מיליון עד לסיום מרץ 2022. השקת מעבדי אלדר לייק ללפטופים צפויה לקרות בתחילת שנת 2022.

אלדר לייק, אינטל (צילום: אוהד פאליק)
אלדר לייק, אינטל | צילום: אוהד פאליק

ההכרזה של אינטל מגיעה על רקע משבר השבבים העולמי. מגפת הקורונה פגעה בשרשראות הייצור בכל התחומים, העלתה את הביקוש למחשבים אישיים ושינתה לחלוטין את שוק העבודה – ובהתאם, הובילה לזינוק דרמטי בביקוש לשבבים. היציאה מהמגפה בעולם המערבי נתנה דחיפה נוספת לביקוש, וגם מלחמת הסחר בין ארה"ב לבין סין העמיקה את המשבר. יצרניות השבבים הגדולות לא הצליחו להתמודד עם המצב שנוצר, ותעשיות רבות כמו תעשיית הרכב ומוצרי האלקטרוניקה ספגו פגיעה קשה.

היתרון של אינטל על פני המתחרות שלה הוא ביכולת שלה לייצר את המעבדים שלה ולא רק לפתח. כלומר, בעוד שיכולים להיות פיתוחים רבים בתחום על ידי סטארטאפים או שחקניות שרוצות לחדור לשוק ולהתחיל לפתח בעצמן (כפי ששמענו לאחרונה על גוגל, מיקרוסופט, אפל ואחרות), אינטל יודעת גם להביא את בשורת הפיתוח החדשה וגם לעבור ישירות לייצור של המעבד ולהאיץ את קצב כניסת המוצרים החדשים לשוק. כך, מעבדי אלדר לייק כבר נמצאים בייצור במפעל המקומי של אינטל בקריית גת.