גם בארצות הברית מתמודדים כמובן עם התפשטות וירוס הקורונה, וגם שם יש הפגנות נגד הטיפול של הממשלה במצב. אלא שבארה״ב טבע ההפגנות הוא מעט שונה: לא רק עצמאיים שדורשים פיצויים או בעלי עסקים שקורסים כלכלית, אלא גם אזרחים מן השורה שמתחננים: נמאס לנו לשבת בבית, אנא בטלו את הסגר והחזירו אותנו לשגרה. רקי שאזרחי ארה״ב גילו מהר מאוד שפייסבוק לא מאפשרת להם לבטא את התסכול.

מתברר שפייסבוק החלה לאחרונה במדיניות אכיפה מחמירה במיוחד בהתאם להנחיות הבידוד של משרד הבריאות האמריקאי, עד כדי כך שאם הפגנה מאורגנת באמצעות אירוע בפייסבוק, היא מחייבת כל משתתף להצהיר שהוא יישמע להנחיות הבידוד החברתי, אוסרת על קיום מחאות שקוראות להפר את הכללים הללו ואפילו מגרשת וחוסמת אנשים שלא נשמעים לכללים הללו.

בלית ברירה נאלצים מארגני ההפגנות לחפש מקום אחר שבו יוכלו לנהל את המחאות, והם מצאו אותו בדמות רשת חברתית שנקראת MeWe, בה אין שום הגבלות כאלו מצד מנהלי הרשת. מדובר באתר שאינו חינמי ומבוסס על מינויים, ואתר Business Insider אף טוען כי זהו מקום מפלט עבור חובבי תאוריות הקונספירציה ואנשים קיצוניים אחרים שגורשו מכל שאר הרשתות החברתיות הקונבנציונליות.

תנאי השימוש של האתר ככל הנראה הם מתירנים במיוחד, ועל כן קבוצות המחאה נגד הסגר יכולות להשתמש בשמות המפורשים שלהן כמו "Open Texas Now!", "Ohioans Against Excessive Quarantine" ועוד. סה״כ כ-20 קבוצות מחאה כאלו נפתחו בשבוע האחרון, והדיונים שבהן נסובים סביב ביקורת חריפה ולעג על בכירי הממשלה ומשרד הבריאות האמריקאי, קריאות חד משמעיות לאזרחים להפר את ההוראות שלהם וגם לא מעט הכפשות על פייסבוק שגירשה אותם.

MeWe נוצרה בשנת 2012 ומשתמשים בה כעת כ-8 מיליון חברים. יש בה אופציה לגישה חינמית אבל מוגבלת במספר הפעולות שאפשר לבצע בה, כאשר מי שרוצה לבצע פעולות כמו פתיחת קבוצות צריך לרכוש מנוי. בדומה לפייסבוק, הקבוצות שבה יכולות להיות ציבוריות או פרטיות, ויש גם צ׳אט בכל קבוצה שבה חברים יכולים להחליף ביניהם הודעות. הרשת טוענת שהיא האנטי-תזה של פייסבוק, בכך שאין בה מודעות, היא לא משתפת את המידע הפרטי של משתמשיה ואין לה אלגוריתמים שמסדרים את ההעדפות בפיד. לטענתה, החברים שבה שולטים לחלוטין על המידע הפרטי שלהם ולא נתונים להשפעה מצד מפרסמים, פוליטיקאים או אנשי שיווק. מייסד הרשת, מארק ווינשטיין, טוען שהקים אותה כצעד מחאה על הפרות הפרטיות המזעזעות של פייסבוק.

אלא שההגנה החמורה על הפרטיות הביאה גם תופעות שליליות, למשל קבוצות בעלות אג׳נדה מעוררת מחלוקת כמו עליונות הגזע הלבן, התנגדות לחיסונים, אמונה שכדור הארץ הוא שטוח, תאוריות קונספירציה בנוגע ל-11 בספטמבר, צמחי מרפא כתרופה לקורונה ועוד. ספציפית בקבוצות המחאה נגד הסגר, למשל, מריצים תאוריות לפיהן הקורונה נגרמה בעקבות המעבר לדור החמישי הסלולרי, ושביל גייטס הוא האחראי לה. ווינשטיין טען כי מנהלי התוכן של האתר עוברים על הפוסטים ומסירים כאלו שנשמעים בעיתיים, אבל בינתיים הכל עדיין שם.

עם זאת, צריך לזכור שבארה"ב הערך הניתן לחופש הביטוי הוא גבוה במיוחד, ולכן אזרחים רבים רואים בסתימת הפיות הפתאומית של פייסבוק אקט מוגזם, שיתכן וקורה כדי להציג את עצמה באור חיובי עבור הממשל, לאחר שהחברה זכתה לפרסום שלילי נרחב בעקבות פרשת קיימברידג'-אנליטיקה.