המחסור בתורים למשרד הפנים לא יורד מהכותרות. לאחר שסרטון של דין מוריאל, מורה לאנגלית, התפוצץ ברשת, בו הוא טען כי קבוצה מאורגנת השתלטה על התורים למשרד הפנים ומוכרת אותם בטלגרם במאות דולרים, גם ברשות האוכלוסין הודו כי הם זיהו פעילות חריגה ופינו יותר מ-5,000 תורים לציבור. לאחר הפרסום, קיים מוריאל השבוע פגישה באגף טכנולוגיות דיגיטליות ברשות האוכלוסין וההגירה, וצייץ כי נאמר לו שבחודש הבא הם יעברו לתוכנה חדשה.

שילה מגן פיתח לפני כשנה, יחד עם חבריו, בוט שמוצא תורים למשרד הפנים, אולם הוא נחסם לאחר שבוע של פעילות על ידי משרד הפנים בטענה כי חלק מהבוטים סחרו בתורים ואגרו מידע. כעת, מגן חוזר עם תוסף לגוגל כרום בשם "גם כן בוט", אשר לדבריו כבר הצליח למצוא יותר מ-1,500 תורים ביום אחד, מהם מאות נקבעו.

"החלטתי שאני חייב למצוא תור לבת שלי שאמורה להיוולד ביולי, ולקחתי את הבוט שכתבתי בענן, שהיה מחולק להרבה מאוד שרתים שעשו עבודה בנפרד, וכתבתי אותו כמנוע אחד, שנמצא בתוך הדפדפן של המשתמש כתוסף לכרום", מספר מגן ל-mako. "הוא מבצע בדיוק את אותה פעולה שהיוזר עושה כשהוא מחפש תור".

"זאת צורה הרבה יותר יעילה ומהירה מהבוט הקודם. זה קוד פתוח, כך שכל אחד יכול להיכנס ולראות את הקוד וגם להוסיף אליו דברים, ואני אאשר את הקוד או לא. בנוסף, חשוב לציין שאנחנו לא שומרים שום דבר שקשור למשתמשים – מספרי תעודות זהות, כתובות וכדומה".

איך זה עובד?

צריך להוריד את התוסף, להיכנס לאתר של My Visit, לסמן שאתם לא רובוט ולמלא את הפרטים שלכם. בזמן שהלשונית פתוחה עם האתר של מי ויזיט, עליכם לפתוח את התוסף וגם שם למלא את הפרטים שלכם, לסמן את 4 הערים שרלוונטיות לכם ועד איזה תאריך אתם צריכים לקבוע את התור, וללחוץ "חפש".

אם אחרי שעה זה לא מצא לכם, תצטרכו לעשות מחדש את התהליך. 

לדברי שילה, "יש אנשים שמצאו ככה תור אחרי 3 שעות ויש כאלה אחרי דקה. יש כאלה שמצאו ליום אחרי, זה ממש תלוי במזל. אני מצאתי באמצעותו 2 תורים לתל אביב בתשע בבוקר בחודש מאי - זה כמו לזכות בלוטו".

מה שונה עכשיו מאשר הפעם הקודמת שנחסמתם?

"אני בא עם הרבה יותר כוח. עכשיו הקוד פתוח. שלשום, לדוגמה, הוא נחסם אחרי 10 קריאות, וניסיתי להבין למה. תיארתי את הבעיה בטוויטר, ועשרות אנשים נרתמו לסייע, בכירים בתעשייה מצד אחד וג'וניורים מצד שני. עליתי לזום עם מישהו שאני לא מכיר כדי לראות איך פותרים את זה. אחרי 40 דקות, הצלחנו להבין איפה הבעיה - שאי אפשר לבחור יותר מ-4 ערים. הוספתי בתוסף את ההגבלה הזאת, והבעיה תוקנה".

שילה מספר כי הוא נמצא בקשר עם מוריאל. "דין מנסה להזיז הרים, הייתי שם באותה עשייה לפני חצי שנה. נפגשתי עם אנשי רשות האוכלוסין, זה לא עזר ועכשיו אני ממשיך בשלי, אני מצליח לסגור מלא תורים למלא אנשים. הצעתי להם עזרה בחינם, וזה עדיין רלוונטי. אם הם רוצים, הם מוזמנים".

מה אם הם יעברו באמת לתוכנה חדשה עוד חודש?

"אם יש תוכנה חדשה, אז למה צריך אותי? אם משרד הפנים יעשו תוכנה טובה, זה רק יקל על החיים שלי, אני מאוד מקווה שזה מה יקרה".

אתה מרוויח מזה גם?

"הלוואי והיה יוצא לי מזה משהו. אבא של אשתי צוחק עליי שבמקום למכור תורים כמו כולם, אני מחלק אותם בחינם, אבל זה חלק מהפאן שלי. זה משהו שהרבה זמן הפריע לי, ניסיתי למצוא תורים. אמרתי, 'יאללה, בוא נהנה', אני אוהב לקודד וככה אני יכול לפתור בעיה ולעזור לאנשים, אז בכיף. כסף לא יוצא לי מזה. שום דבר".