תערוכת ה-CES בלאס וגאס מאופיינת בכמה חשיפות של מוצרי דגל כמו טלוויזיות, מכוניות ושירותים שנותנות החברות, אבל מה שבאמת כיף בה זה גאדג'טים מגניבים, שעושים באזז בימי התערוכה.

כזה הוא מכשיר הבינה המלאכותית שנקרא R1 של חברת ראביט (Rabbit), שכבר מכר 10,000 יחידות ביום הראשון למכירה המוקדמת שלו. הוא קצת כמו השרקן המוכר במערכון של ניר וגלי - הוא לא יודע מה הוא. הוא לא סמארטפון. הוא גם לא שעון מעורר. הוא בעצם מכשיר חדש שאמור להשלים את המשימות של שאר המכשירים שיש לנו בבית.

במחיר של 199 דולר תקבלו סוג של ווקי טוקי שמונע בבינה מלאכותית, והמוצר הראשון שמשתמש ב-Large Action Model, כלומר מודל עם מסד נתונים המגיע ממספר רחב של אפליקציות.

למוצר הזה יש כפתור אחד - לוחצים עליו ומתחילים לדבר עם בינה מלאכותית שיכולה לעזור בהרבה משימות, והסיבה לכך היא שהיא מחוברת לשלל מכשירים בבית. אתם יכולים ללחוץ כדי לדעת איך להתלבש בהתאם למזג אוויר, אבל אתם יכולים גם ללחוץ עליה ולהגיד לה לכוון לכם שעון מעורר, לכבות אורות, לשבץ לכם פגישה ביומן או להזמין כרטיס טיסה בזול ליעד שרציתם.

ראביט, Rabbit (צילום: Rabbit)
ראביט, Rabbit | צילום: Rabbit

למרות שהוא לא חזק מספיק כדי להחליף את הסמארטפון שלנו, אפשר לעשות איתו שיחות וידאו ולהוסיף לו כרטיס סים. אפשר לסכם ולומר שמדובר במכשיר שחיצונית דומה לסמארטפון, אבל היעוד שלו הוא להפוך לעוזר אישי כמו סירי או אלכסה. הוא מונע במודל בינה מלאכותית רחב שיכול באמת לעזור לנו בחיים עם פעולות אמיתיות ולא רק לענות על שאלות פשוטות.

ה-R1 נראה קצת כמו קונסולה או אולי גרסה מודרנית של אחת מאותן טלוויזיות כף יד של שנות ה-90. מסך המגע שלו הוא בגודל 2.88 אינץ', יש לו מצלמה מסתובבת לצילום תמונות וסרטונים, וכפתור שעליו לוחצים כדי לנווט או לדבר עם העוזר המובנה במכשיר. יש לו זיכרון של 128GB, ועל פי החברה, הסוללה שלו צריכה "להחזיק לכל היום". המכשיר זמין כבר להזמנות מוקדמות, ויחל להימכר בחודש מרץ.

הכותב הוא אורח בתערוכת CES בלאס וגאס