כוכבי הרשת מודאגים: מה יעלה בגורלה של טיקטוק? אחרי חודש של ספקולציות בנוגע לחסימת האפליקציה בארצות הברית, ביום שישי האחרון הכריז הנשיא טראמפ כי יחסום את האפליקציה הסינית. בהכרזתו הוא דחה על הסף כל אפשרות להעברתה לידיים אמריקניות. בעקבות זאת, חברת מיקרוסופט השהתה את המגעים שקיימה עם חברת ByteDance לקבלת השליטה על טיקטוק במדינה.  

חברת ByteDance שמושבה בבייג'ינג הסכימה לעסקה שבמסגרתה הפעלת האפליקציה בארצות הברית תעבור לידיהן של מיקרוסופט וחברה נוספת; בעסקה זו, מיקרוסופט תהיה אחראית על אבטחת המידע של המשתמשים האמריקניים. זאת, אחרי שהבית הלבן פסל כל אפשרות לרכישת רוב האחזקות בחברה.

בתגובה לדברים, טיקטוק הדגישה כי היא מרחיבה את פעילותה בארצות הברית. מעבר לגיוס אלפי עובדים, בטיקטוק הכריזו גם על קרן בגובה 200 מיליון דולר, שתאפשר ליוצרים להתפרנס מעבודתם באפליקציה - ותגדל בשנים הקרובות למיליארד דולר.  "100 מיליון אמריקאים משתמשים בטיקטוק לצרכי בידור וקשרים חברתיים, במיוחד במהלך המגיפה. העסקנו כמעט אלף עובדים חדשים בארצות הברית רק השנה, ואנחנו מגייסים כעת 10,000 עובדים נוספים. זאת, לצד הקרן שלנו לתמיכה ביוצרים אמריקאים בהיקף של מיליארד דולר". בחברה הדגישו כי המידע של משתמשי טיקטוק בארצות הברית "מאוחסן בשרתים שנמצאים בארה"ב, והוסיפו כי משקיעיה הגדולים הם אמריקאים.

אם טראמפ אכן יחתום על צו לחסימת האפליקציה בארצות הברית, מדובר במסמר האחרון בארון הקבורה של טיקטוק. רק בחודש מרץ נחשף כי היא מעבירה מידע לשרתים הנמצאים בסין, ובגרסת הבטא של אפל למערכת ההפעלה החדשה iOS14 נחשף כי היא אכן ניגשת למאגר ההעתקות וההדבקות של המשתמשים (קליפבורד). אך מעבר לשערוריות אבטחת המידע, טיקטוק הפכה למטרה קלה במסגרת המאבק הגלובלי נגד בייג'ינג.

הודו הייתה המדינה הראשונה לחסום אותה בסוף חודש יוני, לצד כמעט שישים אפליקציות סיניות נוספות, בעקבות "פגיעה בריבונות" והסלמת הסכסוך בגבול בין המדינות. בהמשך הצהירו גם חברי פרלמנט באוסטרליה כי יבחנו את השימוש באפליקציה. את המכה הניצחת נתן טראמפ מוקדם יותר החודש, כשהצהיר שהוא שוקל לחסום את האפליקציה "בעקבות תפקידה של סין בהתפרצות הקורונה". מזכיר המדינה פומפאו נקט בגישה פרגמטית יותר, כשהצהיר שטיקטוק מאיימת על ביטחונה הלאומי של ארצות הברית ו"מעבירה מידע לסין".

טראמפ רתם את המאבק בטיקטוק גם לקמפיין הבחירות שלו. מוקדם יותר החודש פורסמו מודעות בתשלום בפייסבוק ובאינסטגרם, שמזמינות את המשתמשים "לחתום על עצומה לחסימת האפליקציה" – וקוראות "להגן על הילדים שלנו מפני סין". אחת מהמודעות שטראמפ פרסם הוסרה על ידי פייסבוק בעקבות חריגה מכללי השימוש, לאחר שכללה את סקר הבא: "טיקטוק היקרה, מגיעה לאזרחי ארצות הברית פרטיות".