mako
פרסומת

טיקטוקרית טענה שאמא שלה שכבה עם האפיפיור - אבל זאת לא פעם ראשונה שהיא ממציאה

לואיזה מלצ’ר בת ה-26 הפכה לוויראלית כמה פעמים בחייה. היא אפילו זכתה להגיע לכותרות של כמה אתרים בעולם - אך הגולשים לא יודעים שהיא בעצם שחקנית קומית שממציאה סיפורים. הפעם היא העלתה סרטון עם כביכול "אמא שלה" שבו גילתה שהקשר הרומנטי מהעבר הוא האפיפיור החדש, והסרטון נחשף לעשרות מיליוני צופים כבר

דיגיטל
mako
פורסם:
לואיזה מלצ’ר
לואיזה מלצ’ר | צילום: @loulouorange
הקישור הועתק

נתקלתם בסרטון שמראה לכאורה אישה מופתעת לגלות שהגבר שאיתו שכבה לפני שנים הפך לאפיפיור? בסרטון נטען כי רוברט פרבוסט משיקגו, שנבחר ביום חמישי לאפיפיור וייקרא בשם לאו ה-14, היה במערכת יחסים רומנטית בצעירותו עם האישה הזו, שאינה מאמינה למראה עיניה. אבל הסרטון מסתבר כשקר מוחלט.

הסרטון הוויראלי מציג אישה שמדברת עם בני משפחתה, גבר צעיר ואישה שאמורה להיות אמא שלה, דרך המחשב. בסרטון הם נדהמים לגלות כי "הקטע הרומנטי של אמא שלי הוא האפיפיור של הכנסייה הקתולית". הסרטון נגמר כשהצעירה צוחקת ותוך כדי אומרת: "אמא שלי שכבה עם האפיפיור".

הטקסט שמופיע על המסך טוען כי המפגש המיני קרה כאשר "אמא שלה" הייתה בת 19, דבר שנשמע הגיוני אם מדובר באנשים אמיתיים. אחרי הכול, פרבוסט לא נדר את נדריו הדתיים עד שהיה בן 26, לפי הניו יורק טיימס. הבעיה היא שהסרטון נוצר על ידי קומיקאית שנוהגת להפיק סרטונים מזויפים כדי להפוך לוויראלית.

היוצרת, לואיזה מלצ’ר, מרבה להפיק סרטונים שקשורים לאירועים חדשותיים, בטענה שהיא במרכזם. לדוגמה, היא יצרה סרטון בו טענה שנפלה מהבמה בהופעת המחצית של אשר בסופרבול או סרטון אחר שבו טענה שנפלה מסירה באולימפיאדת הקיץ של 2024.

פרסומת

לפעמים מלצ’ר לא קושרת את עצמה לאירועי חדשות, אלא ממציאה סיטואציות אבסורדיות לגמרי, כמו כשהיא טענה שבן הזוג של אחותה אמר את שמה בשבועת הנישואין, או שטענה שמשפיענית השתמשה בתמונה רעה שלה בסקר יופי. בסרטון אחר, היא טוענת שהיא לוקחת ספרים מספריות הרחוב בשכונתה ומוכרת אותם באמזון.

פרסומת

סיפור נוסף שלה שהפך לכותרות ברחבי העולם קשור לטיילור סוויפט. בסרטון שלה בנושא היא סיפרה שהיא מתגרשת מבעלה מכיוון שהוא קרא קריאות בוז, כאשר הזמרת הופיעה על המסך יחד עם אוהדים רבים נוספים בזמן גמר הסופרבול. שלושה ימים לפני כן היא טענה שהיא נסעה עד ללוס אנג'לס כדי לפגוש את החבר שלה.

נראה שמלצ’ר פיצחה את הדרך בה פועלות הרשתות החברתיות, ויודעת כיצד לגרום לסרטונים שלה להפוך לוויראליים באמצעות תכנים שמעוררים כעס, והיא עושה את זה כבר שנים. החלק המדהים הוא שהאינטרנט כנראה מספיק גדול כדי שהיא תוכל להמשיך להמציא את הסיפורים הללו, ואנשים עדיין לא מזהים שהיא קומיקאית. לעיתים אפילו כלי תקשורת מתייחסים לסרטונים שלה כעובדה ומפרסמים את טענותיה כאמיתיות. והתגובות בסרטונים שלה מבהירות שבעוד שחלק מהגולשים כבר מבינים שהיא צוחקת, רבים חושבים שהיא רצינית.

פרסומת

הסרטון שבו נטען כי "אמא" שלה מופתעת לגלות שהאקס שלה נבחר לאפיפיור זכה ביומיים ליותר מ-65 מיליון צפיות באינסטגרם ויותר מ-11 מיליון בטיקטוק נכון לכתיבת שורות אלה. חשוב לזכור שהוא מבוים. אין בו שום דבר שניתן לסמוך עליו. הסרטון של מלצ’ר על האפיפיור החדש מצחיק, אבל הוא היה מצחיק הרבה יותר אם היה אמיתי. אם ראיתם אותו בפיד – הוא לגמרי מזויף.