יוסף חדאד, אחד ממשפיעני הרשת הבולטים ביותר, טס השבוע לארה"ב ביחד עם בת זוגו, אמילי שריידר, למסע הסברה עבור ישראל. בין השאר, הוא כבר נאם מול סטודנטים באוניברסיטת ייל ונפגש עם חברי קונגרס בוושינגטון, תוך שהוא ממשיך לעלות תכנים בנושא המלחמה ללא הפסקה ברשתות החברתיות שלו.

כעת, נראה שחדאד החליט "להתלבש" על חברת הקונגרס האמריקאית ראשידה טאליב. טאליב נחשבת לאחת מהסממנים הרדיקליים בקונגרס האמריקאי והתבטאה כמה וכמה פעמים נגד ישראל. בין היתר, היא צייצה על כך שישראל הפציצה את בית החולים בעזה בתחילת המלחמה, דיווח פלסטיני שהתגלה די מהר כשקרי ומדובר בכלל בטיל של הג'האד האיסלאמי.

חדאד שהגיע לבניין הקונגרס צילם סרטון ממש מול דלת המשרד של טאליב, אמריקאית ובת להורים פלסטינים, כאשר במהלך הסרטון הוא תלה שלטים של ילדי משפחת ביבס, כפיר ואריאל, שנחטפו ע"י חמאס ב-7 באוקטובר. במהלך הסרטון הוא אומר למצלמה כי חברת הקונגרס מסרבת לגנות את מעשי הטבח של ארגון הטרור ואפילו מפיצה שקרים על ישראל. בנוסף, הוא תלה דגל ישראל על גבי דגל פלסטין המתנוסס מחוץ למשרדה ואמר: "אני מקווה שהיא לא תוריד את השלטים". 5 דקות לאחר מכן חזר חדאד אל חדרה, וגילה למורת רוחו שהשלטים של האחים ביבס אכן הורדו מהקיר. הוא קינח בקריאות, "תתביישי" בשפה הערבית.

לאחר המעשה, נקראו שוטרים כדי להשיב את הסדר אל מול משרדה של טאליב. כדי לסיים את המערכה, חדאד אף קפץ למשרד של חברת קונגרס נוספת הנחשבת לאנטי-ישראלית בקונגרס האמריקאי - אילהאן עומאר והצטלם עם דגל ישראל מול משרדה.

בשיחה עם mako, מספר חדאד את השתלשלות העניינים: "הבניין שבו נמצאים המשרדים בוושינגטון נחשב לשטח ציבורי, כל אחד יכול לגשת ולהיכנס. מלכתחילה ידעתי שאני לא רוצה לתת לטאליב אפשרות להוציא אותי, ולא נכנסתי לתוך המשרד שלה. נכנסתי מבחוץ ודאגתי להעביר את המסר שלי. היא גם מפחדת להתעמת איתי. תליתי מודעות באנגלית ובערבית, ובחרתי בתמונות של כפיר ואריאל ביבס, בני העשרה חודשים ו-4 שנים. אמרתי, 'תפסיקי להיות צבועה, להציג רק צד אחד'. לא שמענו ממנה מילה אחת על החטופים, היא לא קוראת לשחרור מידי שלהם, על מי היא מגנה, על ארגון טרור? בשתיקה שלה היא פשוט תומכת טרור. תליתי גם את דגל ישראל על הדגל הפלסטיני".

חדאד מספר שתוך כדי המעשה, יצאו אנשי צוות של טאליב, "הם לא דיברו איתנו, אבל הסתכלו עליי בצורה של גועל נפש, ו-5 דקות לאחר מכן הגיעו מלא שוטרים. 6-7 שוטרים. לא נבהלתי, כי המחאה שלי היא בצורה שקטה ולא אלימה, עם מסר מאוד חשוב", הוא אומר. "בסך הכול תליתי את המודעות של חטופים בשפה ערבית, אולי היא לא מבינה טוב אנגלית, כי אחרת אין סיבה שהיא לא מדברת נגד חמאס ולא קוראת לשחרור ילדים קטנים מהשבי של ארגון טרור. השוטרים ניגשו, אמרו לי, שאני נמצא פה במקום ציבורי ויכול להיות כאן, אבל לא לדבר עם אנשי הצוות שלה. נראה היה שהשוטרים גם לא סובלים אותה".

כאמור המודעות נתלשו תוך זמן קצר: "בכוונה עזבתי ל-5 דקות, והופ, אחרי 5 דקות תלשו את המודעות של החטופים. שמתי את המודעות על קיר שמדביקים פה מודעות עבורה, ולא הדבקתי אותן על מודעות אחרות, כדי שלא יהיה להם תירוץ. מדברים על אנשים ברחובות שתולשים את המודעות של החטופים, אבל איך אני יכול לבוא אליהם בטענות כשמנהיגים בקונגרס תולשים מודעות? בושה וחרפה".

יחד עם זאת, חדאד מציין שהוא רואה תמיכה נרחבת של חברי קונגרס בישראל. "ראיתי עשרות חברי קונגרס וסנאט שתלו את דגל ישראל ושלטים של 'I stand with Israel' ליד המשרדים שלהם, חלק גם שמו את הקולאז' של כל החטופים. זה כבוד גדול. גם בפגישות שלי עם חברי קונגרס, רפובליקנים ודמוקרטים כאחד, ראינו תמיכה מדהימה בישראל".

יוסף חדאד בוושינגטון, תמיכה בישראל של חברי קונגרס (צילום: באדיבות המצולם)
יוסף חדאד בוושינגטון, תמיכה בישראל של חברי קונגרס | צילום: באדיבות המצולם

נאמת בשבוע שעבר באוניברסיטת ייל. איך היה שם?

"המועדון הפלסטיני הגיע לצפות בהרצאה, ואני יכול להגיד שהם נשארו לצפות בכולה, וזזו באי נעימות מהאמת, כי כל אמירה שלי מגובה שם בסרטון, סיפור או סטטיסטיקה. בתחילת האירוע הייתה הפגנה, גם של המועדון הפלסטיני וגם של חלק מהסטודנטים היהודים, שיש להם כנראה שנאה עצמית. הם הצטרפו להפגנה וקראו להפסקת אש ולא לשתף פעולה עם כל מי שהוא פרו-ישראלי. ציפיתי לזה, והמשטרה עשתה שם עבודה טובה והייתה אבטחה טובה.

"כשעברתי לשלב השאלות-תשובות, חברי המועדון הפלסטיני קמו ויצאו מההרצאה, כי הם יודעים שזה השלב שבו המצלמות נפתחות ואז ההשפלה מתחילה. הם ידעו לברוח. בהמשך היה לי גם אירוע עם הקהילה היהודית והפרו-ישראלית בוושינגטון, עם כמעט 700 נוכחים, שבאמת הגיעו גם כדי להבין יותר לעומק את מה שקורה".

יוסף חדאד ואמילי שריידר בוושינגטון, תמיכה בישראל (צילום: באדיבות המצולם)
יוסף חדאד ואמילי שריידר בוושינגטון, תמיכה בישראל של חברי קונגרס | צילום: באדיבות המצולם

אם תהיתם, חדאד ושריידר לא נמצאים בארה"ב מטעם גורם רשמי. "יזמנו את הפגישות כאזרחים שמודאגים ממה שקורה. היות ואני מוכר כבר בעשייה הזאת, זו לא פעם ראשונה שאני נפגש עם חברי קונגרס, הם מכירים את השמות שלנו, תמיד מכבדים ונענים בחיוב לפגישות האלה. אני שמח לייצג את המדינה שלי מבלי שזה יהיה באופן רשמי", אומר חדאד.

באיזו אווירה אתה נתקל בארה"ב? כמה באמת הסנטימנט הפרו-פלסטיני חזק?

"ברשתות החברתיות אנחנו רואים תמיכה חסרת תקדים בפרו-פלסטינים, אבל השטח הוא שונה. זה לא אותם מהגרים שיוצאים להפגין כל יום. בשטח האמריקאי הממוצע, מהכי זוטר שיש ועד מנהיגים, מביעים תמיכה במדינת ישראל וגינוי לארגון הטרור חמאס. יש גם דאגה מאותם תומכי טרור שיש ברחובות ארה"ב, זה מסר מאוד חשוב. הדאגה הזאת תביא לכך שהם יתחילו לשים לב לתופעה ויטפלו בה".