"משתמשים נכבדים", כך נכתב בהודעה שמופצת בימים האחרונים בקרב משתמשים ישראלים בוואטספ. "לאחרונה פורסמו ברחבי הווטסאפ הודעות כוזבות על בחירה בין ישראל לפלסטין שפירסמה גוגל. אנו מבקשים שלא ללחוץ בשום פנים ואופן על הקישור, מדובר בתרמית מחוכמת שנועדה לפרוץ לחשבונות הגוגל שלכם ע"י פרטים אישיים שנמצאים על הזיכרון הפנימי של הפלאפונים. ההודעה מפיצה את עצמה בקבוצות של הנכנסים לקישור, נא להיזהר. במידה ונתקלתם במודעה זו, נא להישמר ולדווח בכתובת הבאה: https://www.whatsapp.com/legal/. בתודה, אליעזר אלון, ראש אגף הסייבר של ווטסאפ ישראל".

נבהלנו. אבל רק לרגע. כי אז נזכרנו שאין דבר כזה "וואטסאפ ישראל", ובטח שאין בה אגף סייבר או עובד ששמו אליעזר אלון. גם בקישור שבו אמורים לדווח על מה שזה לא יהיה שמנסה לפרוץ לכם לחשבון לא תוכלו לעשות זאת - שכן זה בסך הכל העמוד שבו אפשר לקרוא את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות הארוכים והמשעממים של וואטסאפ. אין שם אפשרות לדווח על כלום. כי לא היה כלום. ואין כלום.

אבל בכל זאת, ביקשנו מהחבר'ה למצוא לנו את ההודעה שעליה התעוררה הפאניקה הזו - והם שלחו לנו אותה. איך לומר זאת בעדינות? לא נפלנו. "גוגל משיקה הצבעה, האם להשיק את השם ישראל או פלסטין על המפה שלה וב-Google Earth", נכתב שם. "עד עכשיו רבים הצביעו לפלסטין. אנא שלחו לרשימה שלכם להצביע לישראל".

הפאניקה התורנית בוואטסאפ: סקר ישראל נגד פלסטין
הפאניקה התורנית בוואטסאפ: סקר ישראל נגד פלסטין של גוגל

נכנסנו לאתר. הוא לא ניסה לבקש מאיתנו פרטים או לחדור לנו לחשבונות. זה פשוט אתר סקרים טיפשי שיש בו מלא סקרי "ישראל נגד..." שאנשים טיפשים מצביעים בהם ומבקשים גם מכל החברים שלהם להצביע, כאילו מדובר מינימום באו"ם.

אז לא. אין שום סקר של גוגל, ואם הצבעתם בסקר שפתחו אנשים פרטיים, מלבד הרגע שבזבזתם לא קרה כלום. באמת. תפסיקו להילחץ מכל דבר.