mako
פרסומת

סרטון קירוב הלבבות קירב לבבות שלועגים לו

הסרטון של יריב אופנהיימר לועג לסטריאוטיפים כדי לקרב חילונים ודתיים. לבבות של מגיבים רבים, משני הצדדים, התקרבו כדי להגיד שהסרטון מזעזע. ארגון קרוב ללב: "הסרטון נעשה בהומור, למען קרוב לבבות, ובא כמובן לומר שכל הפחדים והסטיגמות הן פאסה"

אהוד קינן
NEXTER
פורסם:
הקישור הועתק

"בסרט הזה יריב אופנהיימר קשר את השכנים שלו לכיסא", נכתב בתאור של הסרטון הבא שעלה לפייסבוק, "במציאות זה יכול להיות אחרת". הסרטון הופק על ידי קרוב ללב, ארגון שמתאר את עצמו כפועל ליצירת מפגשים בין שכנים דתיים וחילוניים.

בסרטון, השכנים הדתיים מזמינים את אופנהיימר ומשפחתו להדלקת נרות, והמשפחה מגיבה באמירות של "כפיה דתית", בזמן שהילדים הצעירים שותים אלכוהול, וההורים קושרים את הדתיים ומכריחים אותם לצרוך סמים ולאשר פתיחת חנויות בשבת. הכל מסתיים בשלום במסר שמבקש לא לפחד אחד מהשני, ולהזמין ערכה לחנוכה.

מגיבים רבים וגולשים ששיתפו את הסרטון, פחות אהבו. ממש פחות אהבו. קראו לסרטון מזעזע וגרוע. "זה לא קרוב לבבות זה מקסימום העברת לבבות", כתב אליה גרינפלד, "זה משום מה תמיד מנהגים דתיים. והאירוניה היא שנרות חנוכה זה המנהג הכי לא דתי. ובכלל, אני לא צריך שתלמדו אותי בהתנשאות איך להיות יהודי ועוד תפחדו שאני אזרוק עליכם בשר וגבינה במקביל".

"מהתגובות לסרטון נראה שאנחנו עדיין מאד רחוקים מאהבת חינם. נחכה עוד אלפיים שנה", כתב נפתלי שינדלר. "די גרוע. אף אחד לא יוצא טוב מהסיפור הזה.", כתב מאיר פרקש.

"נכון. כל ה"חילונים" מסוממים, מקועקעים, עם פירסינגים, הילדים צופים בסרטוני זימה כל היום ושותים אלכוהול בחדר. ממש חבורה של בהמות שרק מנסות לפתות את הדתיים התמימים והטהורים... אה, ואין מזוזה. ודאי", הוסיף אור בן שמעון בתגובות לשיתוף הסרטון בערוץ 7.

"מעניין אם הייתם מעזים לעשות סרטון שבו הצד הדתי מוצג בצורה כל כך שלילית וסטריאוטיפית כדי "לחשוף" את הלכי הרוח השגויים בחברה הישראלית", כתב לוי ווינטר. "בלי קשר לדעות הדתיות שלי, הסרטון יהיה וירלי, לא כי הוא טוב אלא בדיוק ההפך". עמרי לחמן כתב "הסרטון הזה של "קרוב ללב" הוא הדבר הכי לא מקרב לבבות שראיתי בחיים שלי. זה כאילו הם קראו ספר "איך להסית" ועשו צעד צעד בלי להסתכל אפילו".

אמן המיקסים נוי אלוש ערך גירסה משלו לריקודים של אופנהיימר.

פרסומת

"הסרטון מביא בצורה קיצונית הלכי רוח שגויים בחברה הישראלית" הגיבו בארגון לאחד המבקרים, "ובדיוק בגלל הסטריאוטיפים האלה (אם כי פחות בהגזמה..) אנשים מפחדים להתקרב אחד לשני..אנחנו כאן כדי לשנות את זה, אתה מוזמן להצטרף למהלך ולשנות". למגיבה אחרת כתבו בארגון "לפעמים אין ברירה אלא קצת לזעזע כדי לפתוח לאנשים את הראש... לא חושבת?".

ל-NEXTER נמסר "הסרטון נעשה בהומור, למען קרוב לבבות, ובא כמובן לומר שכל הפחדים והסטיגמות הן פאסה. הנה עובדה: יריב אופנהיימר דווקא כן יודע לרקוד".