mako
פרסומת

ההישג הספורטיבי: נבחרת הגברים הישראלית בגוזיות

הגברים של נבחרת הקרוספיט מתל אביב השתתפו בתחרות בספרד והפכו למרכז תשומת הלב לאחר שהורידו חולצות - וחשפו מתחתם חזיות ספורט

יאיר מור
NEXTER
פורסם:
נבחרת CrossFit TLV בגוזיות
נבחרת CrossFit TLV בגוזיות | צילום: Reebok Crossfit Games
הקישור הועתק

הישגים ספורטיביים הם לא תחום שישראל רגילה לככב בו. מספר המדליות שקיבלו ספורטאים ישראלים ב-68 שנות עצמאות צנוע מאוד, ואפילו הגעה של ספורטאי ישראלי לסיבוב מקדים של אולימפיאדה או אליפות עולם כלשהי נחשבת לסנסציה. על ציפייה להכרה עולמית בתחום אין בכלל מה לדבר.

נבחרת CrossFit TLV בגוזיות
הגברים הישראלים בגוזיות | צילום: Reebok Crossfit Games

אך מסתבר שיש דרכים אחרות להפוך לחלק מהחבר'ה, כפי שהוכיחה בסוף השבוע האחרון קבוצת CrossFit TLV, הנציגה הישראלית היחידה בתחרות הקרוספיט העולמית של ריבוק.

במהלך אירוע המוקדמות האיזורי במדריד, הורידו חברי הנבחרת - אבי יונה, רם דובר וגיל ליאור - את חולצותיהם, וחשפו כי תחתיהן הם לובשים גוזיות - חזיות ספורט. הקהל הריע להם, ושדרני התחרות הגיבו בפרגון משועשע: "אני לא בטוח שזה הולך לעזור לתנועה שלכם, אבל כרגע מצבם טוב", אמר אחד. "למי איכפת מה הם מרימים? הם גורמים לקהל להריע (רק) בהתבסס על הלבוש", הכריז השני. "מעולם לא ראיתי דבר כזה, אבל כשאתם מגבים את זה בהרמות כאלה - אני שמח להיות במחנה שלכם". הקלטה של הקטע עלתה לעמוד התחרות וצברה עד כה כ-400,000 צפיות.

בסוף האירוע, למרות שלא הגיעו למקום הראשון, רואיינו חברי הנבחרת על ידי שדר הקווים של התחרות, ששאל אם הגברים בגוזיות מייצגים את הקהילה הגאה. בתשובה סיפר גיל ליאור שהרעיון התחיל כהתערבות לאחר שהנשים בנבחרת - שרון כהן, תמר בר ומאיה כהנא - קיבלו גוזיות מריבוק, הספונסרית. הגברים של הנבחרת לא נבהלו והחליטו לזרום עם זה עד הסוף, וזכו להפוך למוקד עניין.

נבחרת CrossFit TLV בגוזיות
רם דובר בגוזייה | צילום: Reebok Crossfit Games
פרסומת

משה סיני, מנכ"ל ריבוק ישראל, ציין ש"כחלק מהתמיכה במתאמני קרוספיט סיפקנו לקבוצה ציוד וביגוד המותאם לענף, היינו בטוחים שהגוזיות ישמשו את הנשים בנבחרת והופתענו לגלות שהוא יועד כדי לגנוב את ההצגה".

אגב, הנבחרת לא זכתה לעלות מהמוקדמות האזוריות לשלב העולמי, אם כי מנהל הנבחרת מודה ש"זה גם לא היה בתכנון. הרמה בתחרות מאוד מאוד מאוד גבוהה". בינתיים נהנים בנבחרת מתשומת הלב, ולמרות שלא שוכחים שהספורט הוא העיקר, הם כבר מתכננים דרכים נוספות להעלות חיוך בתחרויות.