mako
פרסומת

רצתה לצלם סלפי מול המפל - וצנחה למותה

משפיענית הרשת סופיה צ'ונג, שהתפרסמה הודות לסלפיז המסוכנים שלה, נסעה עם חבריה לביקור בפארק בהונג קונג - והחליטה בצעד ספונטני להצטלם על רקע המפל. למרבה הטרגדיה, היא איבדה שיווי משקל ונפלה מגובה של 5 מטרים. מותה נקבע בבית החולים

NEXTER
פורסם:
סופיה צ'ונג
סופיה באחת מתמונותיה המלחיצות ביותר | צילום: hike.sofi/Instagram
הקישור הועתק

משפיענית הרשת סופיה צ'ונג מתה באופן טרגי, אחרי שניסתה לצלם סלפי מול מפל – ונפלה מגובה של 5 מטרים.

צ'ונג בת ה-32 התפרסמה ברשת החברתית הודות לתמונות המסוכנות והציוריות שלה, שלרוב העמידו אותה בסכנת חיים. על פי הדיווחים, היא צנחה לעבר מותה ב-10 ביולי (שבת) בפארק הא פאק ליי (Ha Pak Lai), אליו הגיעה עם חבריה, כשביקשה לצלם תמונה ספונטנית. עדי ראיה שנכחו במקום העידו שהיא איבדה את שיווי המשקל, ונפלה לתוך קרקעית המפל. חבריה הזעיקו מיד את כוחות החירום, וצוותי עזרה ראשונה מיהרו להגיע לזירה, אך מותה נקבע בבית החולים.

הפעם האחרונה שסופיה פרסמה תמונה באינסטגרם הייתה ב-8 ביולי, יומיים לפני מותה. "ימים טובים יותר בדרך. קוראים להם שבת וראשון", כתבה בתיאור התמונה שבה היא חובקת גלשן. תמונתה האחרונה זכתה ל-8,316 לייקים ולכ-5,000 תגובות, נתונים גבוהים בהרבה ביחס לפרופיל הצנוע שלה, שכולל קצת יותר מ-35 אלף עוקבים. "החיים צריכים להיות כיפיים, לא טיפשיים", כתבה בביו שלה.

צ'ונג היא כמובן לא הראשונה שמתה בעקבות סלפי מסוכן. לפי מחקר שערך המכון ההודי למדעי בהרפואה (AIIMS), בין אוקטובר 2011 ונובמבר 2017 נרשמו מסביב לעולם כ-259 מקרי מוות ב-137 אירועי סלפי. גילם הממוצע של המתים עמד על 22.94 שנים, כשרוב המקרים של מוות בעקבות סלפי נרשמו בהודו. מיד אחריה בדירוג הגיעו רוסיה, ארה"ב ופקיסטן.