הורים שמעלים תמונות של הילדים לרשת החברתית - פוגעים בהם לא מעט. צילומים בבגדים לא מוצלחים או בלי בגדים, סלפי עם אמא, אירוע משפחתי. לפעמים ההורים יודעים שהילדים עלולים להיפגע, ועושים את זה בכוונה. לפעמים הם מנסים דווקא להתחשב - אבל להפסיק להעלות? מה פתאום. למה הם לא מבקשים רשות? ולא רק אנחנו שואלים את זה, אלא תלמידים בבית הספר לאומנויות גורדון שבהרצליה שיצאו בפרויקט מיוחד.

"יש לנו מדיניות כזאת. אנחנו לא מעלים תמונות בלי לשאול אותן. כשהן היו קטנות קצת שמרנו עליהן כי זהיה נראה לנו לא מתאים", אומרים ההורים פאולה וליאון רוזנברג. "עד גיל 4-5 העלנו רק תמונות עם הגב, או עם ראש למטה. לא הראינו פנים".

"אני רואה בפיד שלי מלא הורים שמעלים תמונות של הילדים, וברור שזה לא בשביל הילד. אני אישית נורא רוצה להתגאות בבנות", אומר ליאון. ומה חושבות הבנות? "אני קיבלתי שיחת יחסינו לאן לפני חודשיים כשהן אמרו לי שאני לא מעלה תמונה בלי שהן יאשרו אותה", מוסיפה פאולה.

ולמה הילדים נפגעים כל כך? "זה מה שבני הנוער מכנים 'פיגוע דיגיטלי'. כלומר, ההורים רואים את הילדים בדרך מסוימת. אבל הדרך שההורים רואים אותה זו לא תמיד הדרך שהילדים רואים את עצמם. הפער הזה הוא מאוד בעייתי", אומרת ד"ר לירז מרגלית, פסיכולוגית וחוקרת התנהגות בעידן הדיגיטלי. "אני מדברת עם צעירים ומסתבר שהם מתכננים בקפידה כמה פוסטים הם יעלו, האופן שבו הם נתפסים. יש לכל אחד נוכחות דיגטלית מחושבת לפרטי פרטים".

אז למה ההורים עושים את זה? "ההורים רוצים להראות סוג של סמכות הורית", מסכמת ד"ר מרגלית. "יש פה הרבה פעמים מצג שווא. 80 אחוז מההחלטות שלנו לא מודעות. אנחנו יודעים שאמהות לילדים שרק נולדו משתפות רק כדי להכיר באימהות שלהן, וזה אגב גורם להן להיות יותר בדיכאון".