שרת התחבורה מירי רגב גינתה אמש (שלישי) את ההפגנה שנערכה מול מעון ראש הממשלה בבלפור – אלא שהתמונה שהיא פירסמה צולמה אי שם ב-2013, באחת מההפגנות שהתקיימו בנושא מתווה הגז. הפוסט המטעה זכה לאלפי לייקים ותגובות ולמאות שיתופים, עורר את זעם הגולשים, שזיהו שהתמונה לא עדכנית – והוסר רק אחרי כ-11 שעות.

הפוסט של השרה רגב הגיע בתגובה לאחת ההפגנות הסוערות ביותר שידע רחוב בלפור בירושלים. אלפים למעון ראש הממשלה במקביל ליום שחרור הבסטיליה, ודרשו ממנו להתפטר במחאה על "השחיתות השלטונית". ההפגנה התפתחה לעימות אלים בין המפגינים לשוטרים, שבמהלכו נחסם צומת כיכר פריז. חמישים מפגינים נעצרו בחשד להפרת הסדר הציבורי; רובם נעצרו, למעט שמונה שהובאו לדיון בבית משפט השלום. "הפגנה וחופש ביטוי כן, אלימות והסתה לא", כתבה השרה רגב בפוסט שהעלתה לדף הפייסבוק שלה. "הגיע הזמן לעצור בטרם יהיה מאוחר מדי. בושה וחרפה". כאמור, היא שיתפה תמונה שצולמה בהפגנה לפני מספר שנים, בה מופיעים שלטין כמו "מרד" ו"אנו דורשים בניה חדשה בדיור הציבורי".

עם פרסום הפוסט, צייץ יוסי דופרמן, מארגן אותה ההפגנה ב-2013, שהוא מכיר את האנשים המצולמים – ושהתמונה לא צולמה בהפגנה אתמול. "הנה מה שזיהיתי: מפגינים (חברים שלי), חלקם עם חולצות 'עוצרים את שוד הגז'. וגם את השלט הצהוב שעליו היה כתוב 'גז ולא גזרות'", הסביר. "כמה עלובה צריכה להיות פוליטיקאית כדי להסית בצורה כזו לא מתוחכמת".

מאוחר יותר הוא הוסיף: "ואם עדיין לא הספיק לכם: הלכתי לחפש את התמונה ברשת. הנה מה שמצאתי – התמונה שמירי רגב ניסתה להסית בעזרתה נגד המפגינים בבלפור, נמצאת במאמר באתר VISION בערבית משנת 2016. פוליטיקאית פח", סיכם. בדיקת NEXTER העלתה שהתמונה פורסמה מספר פעמים בשנים האחרונות באותו האתר.   

מיועץ התקשורת של רגב, חיים גריידינגר, נמסר תחילה כי התמונה "פורסמה באתרי החדשות והשימוש בה נעשה בתום לב", כי "מובן מאליו כי השרה רגב לא הייתה מעורבת בבחירת התצלום לפוסט", וגם שהתמונות והצילומים האמיתיים מבלפור "חמורים יותר מכפי שהופיע בפוסט". כעבור מספר שעות נמסרה תגובה נוספת: "התמונה הועלתה על ידי ללא ידיעתה של השרה ואישורה. המקור לטעות היה העובדה שהתמונה הופיעה בידיעה שעסקה בהפגנה באתר חדשות מרכזי. אני מתנצל בפני שרת התחבורה על הטעות".