פרשה חדשה המסעירה את הרשת מעלה שוב את השאלה, האם אפשר להגן על מידע בעידן ההאינטרנט: ביום ו' פורסם בערוץ 1 תחקיר של אילה חסון ויפעת גליק שבמרכזו תאונת דרכים קטלנית שארעה לפני כעשור ובה נהרג רוכב הקטנוע גל בק. בק, בן 16 במותו, נסע בסביבות השעה שלוש לפנות בוקר בשדרות קק"ל בתל אביב, כשנהגת צעירה פגעה בו ברכבה.

גל בק

מתוך תחקיר ערוץ 1 עולה כי לאחר המקרה המשטרה לא ערכה בדיקה יסודית, לא חקרה כראוי את הנהגת (למשל, לא בדקה הימצאות אלכוהול בדמה) וכפי הנראה קיבלה עדות מזוייפת של עדת ראייה, שבהמשך חזרה בה מדבריה - ואז חזרה בם שוב. לאחר כחודש, התיק נסגר מחוסר ראיות, כאשר מי שסגרה את התיק היא עו"ד רות דוד ששמה עלה לאחרונה בפרשת רונאל פישר.

התחקיר עורר את זעמם של גולשים רבים ברשת, שהחלו לשתף את סרטון היוטיוב שלו ואף לפרסם את שמה של הנהגת הפוגעת לכאורה - זאת למרות שבערוץ הראשון נמנעו מכך. במקביל, בפייסבוק נפתחה קבוצה בשם "גל מחאה - לא שוכחים את גל, פותחים את תיק החקירה מחדש" שמונה בשלב זה כבר כמעט ארבעת אלפים גולשים, ודרכה מבקשים מנהלי העמוד שאם מישהו היה עד לתאונה שיצור עמם קשר.

הסיבה שהפרשה מצליחה להסעיר את הגולשים טמונה בזהותה של הדורסת. על פי השמועות שנפוצות ברשתות החברתיות, מעמדה הרם של הדורסת וקשריה המשפחתיים הם שהובילו בסופו של דבר לסגירת התיק. גולשים שגילו את שמה של הנהגת אף הספיקו להוציא מתוך חשבון הפייסבוק שלה תמונות לא מצונזרות - שצונזרו בכתבה המקורית, בטרם החשבון שלה נסגר.

עו"ד יהונתן קלינגר מסביר כי הסיבה שפרטיה נשארים חסויים היא משום שהחוק מגן על כל אדם שלא הוגש נגדו כתב אישום. "מרגע שהוחלט לסגור את התיק, לא בטוח שיש אינטרס ציבורי לחשוף את פרטיה. החשיפה כאן היא לאו דווקא בלשון הרע, אלא על פי חוק הגנת הפרטיות.. לכן, אם אין אינטרס ציבורי לפרסום הפרטים, הגולשים שמשתפים עשויים להיות חשופים לתביעה".

אך קלינגר מסייג: "להערכתי, יש כאן אינטרס ציבורי לפרסום שמה אפילו שכלי התקשורת נזהרו בכך. הסיבה היא הטענה שאנשים העלו ליחס המיוחד שזו קיבלה מרשויות האכיפה. בהנחה שהטענה הזו נכונה, הרי שהאינטרס הציבורי מחייב חשיפה שכזו".