הציוץ השגוי של ג'ון דוניסון (צילום: KateRiep_Godbye)
רץ ברשת: הדרישה לפטר את דוניסון. מימין: התמונה של דוניסון, משמאל, התמונה המקורית מסוריה | צילום: KateRiep_Godbye

כתב ה-BBC ברצועת עזה והשטחים, ג'ון דוניסון, צייץ אתמול בטוויטר "כאב בעזה" וצירף תמונה קורעת לב של ילדה הרוגה מובלת על אלונקה, כשלצידה ילד נוסף. התמונה של דוניסון, שלו לא פחות מ-7971 עוקבים, עשתה רעש רב, אלא מה, מתברר שהתמונה  לא צולמה השבוע, ולמעשה כלל לא צולמה בעזה.

מסתבר שמדובר בתמונה מהחודש שעבר שצולמה בכלל בסוריה, באחד ממעשי הטבח הקשים שעשו חייליו של אסד באזרחים. אחד העוקבים צייץ חזרה לדוניסון: "התמונה צולמה בכלל בסוריה, האם הציוץ הזה מעיד על הסטנדרטים העיתונאים של ה-BBC בסיקור המתרחש ברצועת עזה"?

עוד בנושא:

>> כלב תוקף פלסטינית - התמונה שעוררה סערה 

>> כל האמת מאחורי הסמסים מהחמאס

 

מי שעלה על הסיפור הוא ארגון STAND WITH US המיירט דיווחים מוטעים ומטעים על ישראל ובריטניה ודואג לתקנם. הארגון פירסם את התמונה, כשלצידה התמונה המקורית ודרש לפטר את דוניסון. "החלטתו לפרסם את התמונה בלי לבדוק קודם את העובדות, למרות היותו כתב וותיק, מעידה שהוא אינו כשיר יותר לשמש כתב ה-BBC בעזה". הדיווח של הארגון זכה ל-13 אלף שיתופים, וכמה מאות תגובות נזעמות.

_OBJ

רק כמה שעות אחרי שהתבררה לו הטעות תיקן דוניסון בציוץ נוסף. "התמונה שהעלתי מוקדם יותר של ילדים פצועים לא צולמה בעזה", צייץ, "מסתבר שהיא צולמה בסוריה, מצטער".

זו לא הפעם הראשונה שדוניסון מפרסם מידע שגוי. לפני מספר חודשים צייץ על מותה של תינוקת בת שנתיים מאש צה"ל ברצועת עזה. כמה שעות מאוחר יותר נאלץ לתקן את הדיווח, וצייץ שמקור בחמאס אישר לו שמדובר בטיל שנורה על ידי החמאס וסטה ממסלולו.