mako
פרסומת

פייסבוק תנסה למנוע התאבדויות בשידור חי

הרשת החברתית מפעילה אינטליגנציה מלאכותית שתזהה תוכן אובדני ותקשר בין הזקוקים לעזרה למי שיכולים לתת אותה - וגם אתם יכולים לעזור

יאיר מור
NEXTER
פורסם:
התראה של פייסבוק נגד התאבדות בשידור חי
התראה של פייסבוק נגד התאבדות בשידור חי | צילום: Photo by Flash90, פייסבוק. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

כל 40 שניות מתאבד אדם, והתאבדויות הן גורם המוות מספר 2 בקרב צעירים בני 15-29. שני הנתונים האלה כנראה מטרידים את פייסבוק מספיק כדי לנסות לעשות משהו בקשר לזה. אתמול (ד') היא הודיעה שהיא נחושה למנוע ממשתמשים לפגוע בעצמם, ולצורך כך תשלב את הכוחות של המשתמשים האחרים, ארגוני מתנדבים, עובדי החברה ואפילו האינטליגנציה המלאכותית שלה.

שידורים חיים של פייסבוק, שעד עכשיו איפשרו לצופים רק להגיב או לשלוח לייקים, לבבות ואימוג'ים נבחרים, יכללו גם אפשרות לדיווח. ממשק הדיווח יציג אפשרויות מהירות (בניגוד לממשק הדיווח על סטטוסים רגילים) כמו "אלימות", "בריונות", "הטרדה", "עירום", "שנאה" וכמובן גם "אובדנות".

אבל לא רק הצופים יוכלו לדווח על השידורים. האינטליגנציה המלאכותית של החברה תנתח גם היא את התוכן בזמן אמת ותשלח דיווח מהיר לעובדי החברה אם תזהה נטייה אובדנית.

לאחר הדיווח על ידי התוכנה או הצופים, המשדר יקבל התראה בולטת על מסך הווידאו, שתציע לו עזרה ותפנה אותו ליצירת קשר עם חברים או ארגוני סיוע.

גם סטטוסים רגילים ותגובות ינותחו על ידי האינטליגנציה המלאכותית של פייסבוק, שתוכל להעביר בעצמה דיווחים על חשש לניסיונות התאבדות לצוות החברה ולארגוני סיוע, או פשוט תציג לצופים בסטטוס את האפשרות לדווח על נטייה אובדנית באופן בולט יותר מהרגיל, שחוסך את כל התפריט המסובך של אפשרויות אופי הדיווח.

כמו כן, מבטיחה פייסבוק שהעזרה למי שזקוק לה נגישה מאי פעם, בזכות אפשרויות גישה מהירות לצ'ט במסנג'ר עם ארגוני סיוע מדפי הפייסבוק שלהם או מתוך ממשק התגובה לדיווח.

אבל אל תסמכו עדיין על התוכנה של פייסבוק להציל את החברים שלכם: כרגע כל זה פועל באופן ניסיוני בלבד, על תכנים שמועלים באנגלית ובשטח ארה"ב.