"הדמוקרטיה נמצאת בסיכון מהכוונה הזדונית והבלתי נלאית של אזרחים עם מידע כוזב״, כך פורסם הבוקר (שני) בבריטניה בדו״ח ראשון מסוגו במטרה להילחם בפייק-ניוז בפייסבוק, ולהביא לחקיקה חדשה בנושא. המסמכים הסופיים פורסמו לאחר יותר מ-18 חודשי חקירה כתוצאה מחקירה על ידי הוועדה הדיגיטלית, התרבות, המדיה והספורט (DCMS) של הפרלמנט הבריטי בנושא חדשות כוזבות והתפשטות של המידע.

במסגרת חקירתה בחנה הוועדה את הדרכים שבהן פייסבוק היתה עשויה להשפיע על תוצאות הבחירות ב-2014, כולל התערבות רוסית אפשרית, מיקוד מודעות וגישה לנתוני משתמש שהפרו את זכויות הפרטיות של המשתמשים.

בוועדה הפנו ביקורת אישית כלפי מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, שסירב לבקשות לתת עדות, לאחר שהוזמן מספר פעמים. "גם אם מארק צוקרברג לא מאמין שהוא אחראי לפרלמנט הבריטי, הוא יגיע למיליארדי משתמשי פייסבוק בעולם", כתבה הוועדה. "מארק צוקרברג שוב ושוב נכשל ואינו מצליח להראות את רמת המנהיגות והאחריות האישית שלו שצפויות ממישהו שיושב בראש אחת החברות הגדולות בעולם".

"החקירה שלנו בשנה האחרונה זיהתה שלושה איומים גדולים על החברה שלנו", אמר דמיאן קולינס, יו"ר DCMS שהוביל את החקירה. "האתגר לשנה הקרובה הוא להתחיל לתקן אותם; אנחנו לא יכולים להתעכב עוד״.