מארק צוקרברג (מימין), כריס יוז, דסטין מוסקוביץ (צילום:  Photo by Flash90)
בתמונה הזו יש למעלה מ-25 מיליארד דולר | צילום: Photo by Flash90

בסוף השבוע זה קרה, פייסבוק הונפקה והמנייה שלה החלה להיסחר בבורסה. מלבד מארק צוקרברג, המייסד והמנכ"ל של החברה שהוסיף לחשבון העו"ש שלו עוד 19.1 מיליארד דולר, יש עוד לא מעט משקיעים, שותפים, עובדים ואוליגרכים שהספיקו לקבל או לקנות בזול את מניותיה של הרשת החברתית רגע לפני שהפכה למפלצת.

כריס יוז
כריס יוז (צילום: אילוסטרציה)
כריס יוז, 935 מיליון דולר, כמעט מיליארד | צילום: אילוסטרציה

גיל: 28
גזר קופון מפייסבוק: 935 מיליון דולר (כמעט מיליארדר).

יוז הוא אחד מהמייסדים הראשונים של פייסבוק, יחד עם מארק צוקרברג וחברים נוספים (שיופיעו בהמשך ברשימה) הם ייסדו את הרשת החברתית במעונות הרווארד. היום הוא המוציא לאור והעורך הראשי של המגזין  The New Republic אחרי שרכש אותו במהלך שנת 2012. יוז הוא הומוסקסואל מוצהר ופעיל בקהילה הגאה. בשנת 2011 הוא וחברו שון אלדריג' התארסו, בין היתר כאות תמיכה בנישואין גאים. 

שריל סנדברג

גיל: 43
גזרה קופון מפייסבוק: מיליארד דולר.

סנדברג היא סמנכ"לית התפעול של פייסבוק ואחת הנשים המשפיעות כיום בעולם. סנדברג שהצטרפה לרשת החברתית בשנת 2007, אחראית כיום על הפעילות העסקית של החברה, מכירות, שיווק, פיתוח עסקי, משאבי אנוש, מדיניות ציבורית ותקשורת. כל זה והיא מספרת שהיא יוצאת מהעבודה עד 17:30.

שריל סנדברג (צילום: אילוסטרציה)
שריל סנדברג, מיליארד דולר | צילום: אילוסטרציה

סנדברג חברה בשורה של דירקטוריונים, בין היתר בחברת וולט דיסני, בסטארבקס ובמכון ברוקינגס. מופיעה בקביעות ברשימות "הנשים החזקות ביותר בעסקים" של מגזין Fortune, ב-2007 דורגה במקום ה-29 והייתה האישה הצעירה ביותר ברשימה. בשנה זו דורגה גם במקום ה-19 ברשימת "50 הנשים הבולטות" של הוול סטריט ג'ורנל. בשנת 2011 דורגה במקום החמישי ברשימת "100 הנשים החזקות ביותר בעולם" של המגזין פורבס. 

אין ספק כי מדובר באישיות מרשימה, והיא האישה שמארק צוקרברג לא יוצא בלעדיה כמעט לשום הופעה פומבית, ראיון טלוויזיוני או מצגת מול קהל. תוכלו לצפות בה נואמת בTED על "למה יש מעט נשים מנהיגות".                     

יורי מילנר
יורי מילנר (צילום: אילוסטרציה)
יורי מילנר, 400 מיליון דולר ועכשיו יש לו 1.1 מיליארד דולר בסך הכל | צילום: אילוסטרציה

גיל: 51
גזר קופון מפייסבוק: 400 מיליון דולר (ועכשיו יש לו 1.1 מיליארד דולר בסך הכל).

חברת ההשקעות של מילנר DST Global השקיעה 200 מיליון דולר תמורת 2% מפייסבוק בשנת 2009. אבל מילנר לא הסתפק בהשקעה של החברה שלו והשקיע עוד 50 מיליון דולר מכספו האישי בשנת 2011.

מאז ועד היום חברת DST Global רכשה מניות נוספות ממשקיעים ועובדים של פייסבוק וכרגע אחוז האחזקה שלה בחברה עומד על 5.5% ששווים כיום כ-4.6 מיליארד דולר. מילנר עצמו מושקע בחברות אחרות כמו זינגה, טוויטר וגרופון. 

מארק פינקוס
מארק פינקוס (צילום: אילוסטרציה)
מארק פינקוס, עם 164 מיליון דולר של פייסבוק יש לו בסך הכל 1.3 מיליארד דולר | צילום: אילוסטרציה

גיל: 46
גזר קופון מפייסבוק: 164 מיליון דולר (ועכשיו יש לו בסך הכל 1.3 מיליארד דולר).

פינקוס הוא מייסד ומנכ"ל של חברת המשחקים החברתיים זינגה, שאף היא הונפקה לאחרונה בבורסה. בשנת 2005 השקיע כאנג'ל (משקיע בסטארט אפ בתחילת דרכו) בפייסבוק וקנה 5.3 מיליון מניות. מלבד המניות, פינקוס רשם לא מעט פטנטים בתחום הרשתות החברתיות, גם אלה הוסיפו לו מניות של פייסבוק.  

פיטר ת'יל
פיטר ת'יל (צילום: אילוסטרציה)
פיטר ת'יל, 1.06 מיליארד דולר | צילום: אילוסטרציה

גיל: 44
גזר קופון מפייסבוק: 1.06 מיליארד דולר (ועכשיו יש לו בסך הכל 2.7 מיליארד דולר).

בשנת 1998 ת'יל הקים את חברת פייפאל, בשיתוף עם יזם נוסף ומכר אותה ב-2002 לאיביי תמורת 1.5 מיליארד דולר. ע"פ הערכות, בעקבות המכירה ת'יל גרף לכיסו כ-60 מיליון דולר. בשנת 2000 הוא השקיע 500 אלף דולר בפייסבוק, אז עדיין סטארט אפ קטן ועכשיו מרוויח ממנה למעלה ממיליארד דולר. נכון ללפני שנה ת'יל גם היה ברשימת המיליארדרים הרווקים והנחשקים.

אדוארדו סברין

גיל: 30
גזר קופון מפייסבוק: 2.7 מיליארד דולר.

סברין נולד בברזיל  למשפחה עשירה ומשם עבר למיאמי שבארה"ב. הוא למד יחד עם מארק צוקרברג באוניברסיטת הרווארד, שם השניים גם החליטו להקים את פייסבוק. סברין סיפק לפייסבוק את ההון ההתחלתי, והיה בעל 30% ממניות החברה. שנה אחרי שצוקרברג עבר לסן פרנסיסקו כדי לפתח את פייסבוק וסברין נשאר בהרווארד, פייסבוק תבעו אותו בטענה כי הוא הפריע להתפתחות החברה. סברין תבע בחזרה, ובסופו של דבר ועל פי הערכות שונות הצדדים הגיעו להסכם הדדי וסברין נשאר עם 5% ממניות הרשת החברתית ורישום שמו כמייסד שותף של פייסבוק.

אדוארדו סברין (צילום: אילוסטרציה)
אדוארדו סברין, 2.7 מיליארד דולר | צילום: אילוסטרציה

שבועיים לפני הנפקת פייסבוק הוא רשם שערוריית אזרחות קלה. סברין החליט לוותר על אזרחותו האמריקאית כדי לחמוק ממסים, גורמים בממשלת ארה"ב לא אהבו את זה ודרשו לאסור עליו להיכנס לארה"ב בכלל. בינתיים פרשת האזרחות עדיין לא נפתרה ולא ברור האם בסופו של דבר סברין אכן הצליח לוותר על אזרחות ארה"ב ולהישאר רק עם זו של סינגפור. בכל מקרה, ההון שלו ישתנה בהתאם. גם הוא נכון ללפני כשנה הופיע ברשימת הרווקים הנחשקים.

שון פארקר
שון פארקר (צילום: אילוסטרציה)
שון פרקר, 2.5 מיליארד דולר | צילום: אילוסטרציה

גיל: 33
גזר קופון מפייסבוק: 2.5 מיליארד דולר.

פארקר הוא נשיאה הראשון של פייסבוק והיה גם הגורו של צוקרברג בתחילת דרכה של הרשת החברתית. מלבד פייסבוק, פארקר היה אחד המייסדים של נאפסטר, שירות שיתוף קבצי מוזיקה שעורר סערה, בעיקר בגלל בעיית פגיעה בזכויות יוצרים.   

כמו שבטח רובכם כבר ראיתם בסרט "הרשת החברתית", בשנת 2005 פארקר הסתבך כשמשטרה עצרה אותו במהלך מסיבה וטענה כי החזיק בקוקאין. התקרית פגעה בתדימתה של פייסבוק הצעירה ופארקר נאלץ להיתפטר מתפקידו כנשיא. הפרישה בטרם עת לא פגעה במניותיו של פארקר והיום הוא שווה הרבה יותר מג'סטין טימברלייק שמגלם אותו בסרט.

דסטין מוסקוביץ'
דסטין מוסקוביץ' (צילום: אילוסטרציה)
דסטין מוסקוביץ', 5.1 מיליארד דולר | צילום: אילוסטרציה

גיל: 27
גזר קופון מפייסבוק: 5.1 מיליארד דולר.

דסטין מוסקוביץ' הוא המייסד השותף של פייסבוק. בגלל שמוסקוביץ צעיר מצוקרברג ב-8 ימים, הוא זה שזכה לתואר המכובד "המיליארדר הצעיר ביותר בעולם". מוסקוביץ נולד בפלורידה שבארה"ב למשפחה יהודית ולמד בהרווארד עד שעזב יחד עם צוקרברג לפאלו אלטו כדי להקים את פייסבוק. החלטה נבונה.

אלישר אוסמנוב
אלישר אוסמנוב (צילום: אילוסטרציה)
האוליגרך הרוסי אלישר אוסמנוב, הוסיף להונו עוד 5 מיליארד דולר ועכשיו יש לו קצת יותר מ-17 מיליארד דולר | צילום: אילוסטרציה

גיל: 58
גזר קופון מפייסבוק: 5 מיליארד דולר.

האוליגרך הרוסי ואחד מעשירי רוסיה, היה מיליארדר עוד לפני שפייסבוק ניפחה לו את חשבון הבנק בעוד 5 מיליארד דולר והפכה אותו לבעל הון של 17.1 מיליארד דולר (עדיין פחות מהונו החדש של צוקרברג). גם הוא היה אחד ממשקיעיה הראשונים של פייסבוק ועכשיו הוא בטח מאוד מרוצה.

בונו, סולן להקת U2
בונו (צילום: אילוסטרציה)
בונו, 1.5 מיליארד דולר | צילום: אילוסטרציה

גיל: 53
גזר קופון מפייסבוק: 1.5 מיליארד דולר.

חברת ההשקעות Elevation Partners שבין מייסדיה נמצאים, בונו, סולן להקת U2 רכשה בשנת 2010 מניות של פייסבוק ממשקיע פרטי בהיקף של 120 מיליון דולר. ההשקעה של החברה מתווספת להשקעה קטנה שנעשתה בשנת 2009 בפייסבוק וביחד הקנו לה החזקות של 2.2%. לאחר ההנפקה ההשקעה של החברה תהיה שווה קרוב ל-1.5 מיליארד דולר. בונו בינתיים הספיק להכחיש שהתעשר ב-1.5 מיליארד דולר בעקבות ההנפקה, אולי הוא מפחד ממס הכנסה?

>> הנפקת פייסבוק - כל מה שרציתם לדעת