30 באגים בשלושה חודשים: האם פייסבוק הוא האתר עם הכי הרבה תקלות?
מהנדס לשעבר של פייסבוק התעייף מהבאגים הרבים שהוא נתקל בהם ברשת החברתית והתעצבן על הטיפול המרושל שלה בנושא - אז הוא פתח בלוג חדש בו העלה 30 (!) צילומי מסך של באגים שאסף במשך שלושת החודשים האחרונים


אם אתם גולשים בפייסבוק וודאי כבר הבחנתם שיש בו לא מעט באגים ותקלות. ברוב המקרים מדובר בתקלות קטנות, סטטוס שלא מתפרסם, לייק שאינו נלחץ. באגים שבדרך כלל נפתרים על ידי רענון העמוד.
איוואן פריסטלי, מהנדס שעבד בעבר ברשת החברתית לקח את התקלות הרבות קצת קשה מידי והעלה בבלוג את כל הבאגים שזיהה במשך שלושת החודשים האחרונים מאז ספטמבר 2011. פריסטלי הגיע למספר מרשים של 30 צילומי מסך עם תיאור הבאג.
בפוסט שפירסם באופן מעט אירוני ברשת החברתית החדשה והמדוברת Pinterest הוא מתחיל ומסביר את הסיבה מאחורי החשיפה הלא מחמיאה:
"פייסבוק היא תוכנה עם מספר הבאגים הכי גדול שאני מכיר", הוא כותב בפוסט, ומוסיף, "פייסבוק שמה פחות דגש על איכות וזה מאפשר לה להתמקד בדברים אחרים, כמו למשל להפוך את החברה למקום שכיף לעבוד בו, דבר שאמור למשוך אליה מהנדסים מוכשרים. אם למנהלים של פייסבוק היה איכפת מהאיכות שלה, היא בטח היתה מקום הרבה פחות כייפי".

בהמשך הוא מתייחס לגודל הבעיה בנימה חצי צינית: "הגלישה ברשת החברתית לא כל כך קריטית עבור אנשים, לכן אולי זה מתקבל על הדעת שלא תוכלו לעדכן את הסטטוס שלכם במשך שבוע, למרות שזה סופר-מעצבן זה לא חשוב כמו תקלות תוכנה שקשורות לחשבון הבנק, מעבורות חלל או כורים גרעיניים".
הנה חלק מהתקלות שפריסטלי פירסם בבלוג:
דצמבר 2011
1. תקלה בתפריט ההתראות, רשימת ההתראות שנפתחת מצומצמת מידי ומובילה לקישורים לא נכונים
2. שוב תקלה בהתראות של פייסבוק – ההתראות שמופיעות מוכפלות
נובמבר 2011
3. שירות הההודעות לא עובד במשך מספר דקות
אוקטובר 2011
4. רשימת החברים, התראות והודעות לא עובדים בגרסה הסלולרית של פייסבוק
5. הגרסה הסלולרית של פייסבוק לא עבדה במשך 36 שעות, גם אחרי כיבוי ורענון העמוד
6. תקלה בכתיבת תגובות לסטטוסים
7. תקלה בסטטוס פרטי, פייסבוק מעלה את מה שכתבתם לפוסט בתוך קבוצה
8. ממשק הקבוצות תקול לגמרי בגלל בעיות בקוד של Java
9. בעיה בממשק שיתוף
10. טעות לוגית קטנה: 0+, כלומר, "אפס ויותר?"
11. כתוב שיש שני חברים משותפים אבל מופיעה רק תמונה אחת
12. ושוב בעיה בקוד של השיתוף
13. אשר הכל – אבל מה יש לאשר?
14. כל הממשק פשוט השתבש
15. באג בצ'אט - לפי התמונה המשתמש זמין לצ'אט ונמצא אונליין, לפי התיבה של הצ'אט המופיעה למטה מימין הוא בכלל אופליין
16. טקסט לא ברור בהודעה. מה הם מנסים להגיד?
ספטמבר 2011
17. בעיה בכתפור הלייק
18. טיימליין בלי הטיימליין
19. פייסבוק הכניסה באופן אוטומטי שני חברים חדשים לרשימה (list) של המתכנת. החברים: מארק צוקרברג ומעצב הרשת החברתית סוליו.
20. אחרי שהטיקר הושק, זמן טעינת עמוד הפייסבוק עלה משמעותית. פריסטלי ספר 12 שניות.
21. ושוב עמוד שלא עולה
22. פייסבוק יצרה רשימת חברים חכמה עבור המתכנת בעמוד לאוניברסיטה ללימודי טכנולוגיה במדרס שבהודו, עם חברים ובני כיתה. הבעיה היא שהמשתמש מעולם לא למד או ביקר באותה אוניברסיטה.
23. אירוע ריק בטיימליין
טיפוסי MBA משתלטים על פייסבוק
בתזמון מושלם מתפרסמת באתר Businessinsider ידיעה החושפת כי לא מעט מהנדסים בפייסבוק זועמים על כך שבתקופה האחרונה המקום התמלא באנשי שיווק ומכירות או כפי שהם מכנים אותם טיפוסי MBA.
לפי הפרסום אותם טיפוסים פוגעים במקומם ועבודתם של המהנדסים ודוחקים אותם לצד, כמו כן מתלוננים חלק מעובדי הרשת החברתית כי בעקבות הכניסה של אנשי השיווק והמכירות תרבות הסטארט אפ של המקום השתנתה וגם החזון וסדר העדיפויות שלה.
היו לכם באגים מוזרים בפייסבוק? ספרו לנו

















