מה עדיף - להפלות בעלי דרכונים מסוימים מלהיכנס לארה"ב, או להפלות מי שמעלה לרשתות החברתיות דעות מסוימות להיכנס לארה"ב? כרגע, כך נראה, עושים באמריקה את שתי האפליות האלו יחד, בעקבות התנגשות בין הצו הנשיאותי של דונלד טראמפ לפסיקה של בית המשפט העליון.

עורכת הדין מאנה יגאני, העוסקת בענייני הגירה בכלל וממדינות מוסלמיות בפרט, דיווחה בשבת כי "פקידי ביקורת הגבולות בארה"ב מחליטים לאילו בעלי גרין קארד לאשר כניסה בשיטת כל מקרה לגופו - ולאחר שאלות על תפישות פוליטיות, בדיקת פייסבוק וכו'".


יגאני סיפרה לאתר CNET כי פרופילי הפייסבוק של הנוסעים נבדקים תוך שהם נחקרים ביסודיות, במשך שעות, לעתים באזיקים. בחשבון הטוויטר שלה היא דיווחה על מקרים של תושבי ארה"ב בעלי אזרחות כפולה ממדינות ערב שגורשו חזרה לארצות מוצאם מייד לאחר הנחיתה בארה"ב, ואף על מקרים בהם הורידו חברות תעופה נוסעים בעלי אזרחות כפולה מטיסות לארה"ב בטענה ש"אין טעם לקחת אותם".

למרבה הפלא, החיטוט בחשבונות הפייסבוק של הנכנסים לארה"ב אינו המצאה של הנשיא הטרי טראמפ, אלא קיים כבר שנים. לפי FCC (המקבילה האמריקאית למשרד התקשורת), "הגנת התיקון החמישי (הזכות למשפט הוגן והאיסור על החזקת אדם במעצר ללא סיבה) אינה תקפה בגבולות כפי שהיא תקפה בביתכם או במשרדכם. זה אומר שאנשי החוק יכולים לערוך חיפוש במחשבים שלכם או בציוד האלקטרוני שלכם, גם אם אין להם סיבה לחשוד שיש עליהם משהו בלתי חוקי". רק באורגון, איי מריאנה הצפוניים, איידהו, אלסקה, אריזונה, גואם, הוואי, וושינגטון, מונטנה וקליפורניה קיימות תקנות מיוחדות שמונעות את חלק מהמצבים של חיפוש במכשירים אלקטרוניים בגבולות.