mako
פרסומת

רבע מיליון חשבונות טוויטר נפרצו

מתקפת סייבר עצומה על הרשת החברתית "טוויטר": 250,000 חשבונות נפרצו, ונגנבו מהם הסיסמאות ומידע אחר. החברה איפסה את הסיסמאות של כל החשבונות שנפרצו כ"צעד מניעתי". בהודעה רשמית של החברה נמסר בין השאר: "התוקפים היו מתוחכמים מאוד, זו לא עבודה חובבנית"

רויטרס
חדשות
פורסם:
קשיים גם בטוויטר
צילום: חדשות 2
הקישור הועתק
קשיים גם בטוויטר
פריצה. טוויטר, אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

האקרים תקפו השבוע את הרשת החברתית טוויטר והשיגו גישה לסיסמאות ולמידע אחר של לא פחות מרבע מיליון חשבונות ברשת, כך נמסר בהודעה מטעם הנהלת הרשת החברתית.

טוויטר כתבה בבלוג הרשמי של הרשת כי כל הסיסמאות של החשבונות שנפרצו אופסו כ"צעד מניעתי" והיא החלה בתהליכים של הודעה למשתמשים שחשבונם נפגע על הפריצה לחשבון.

"הפריצה הזאת לא הייתה עבודה חובבנית, ואנו לא מאמינים כי מדובר באירוע מבודד", נכתב בהודעה. "התוקפים היו מתוחכמים מאוד, ואנו מאמינים כי חברות וארגונים אחרים הותקפו בעבר בצורה דומה". לטוויטר יש כיום ב-200 מיליון משתמשים פעילים. החברה מסרה כי היא פועלת ביחד עם הרשויות האמריקניות לחקור את מתקפת הסייבר.