אחת מנקודות השיא של מבצע OpIsrael כמעט כל שנה היא מתקפת הנגד של האקרים ישראלים שמוכיחים כמה אלה של אנונימוס חובבנים. זה קרה ב-2013, עשה כותרות ב-2014 ובעצם קורה בהיקף כזה או אחר כל הזמן - אלא שאותם ישראלים שמחזירים מלחמה להאקרים אנטישמים נאלצים להתחבא מאחורי זהות בדויה, מאחר ומעשיהם לא חוקיים.

הצעת חוק שנידונה בימים אלה בארה"ב עשויה לשנות את המצב הזה, בערך. טום גרייבס, נציג המחוז ה-14 של ג'ורג'יה בבית הנבחרים, המשתייך למפלגה הרפובליקנית, סיים בימים האחרונים את הטיוטה השנייה ל"חוק ודאות הגנת סייבר פעילה", או בראשי תיבות ACDC. החוק הזה, שעליו חתומים לפי התקשורת האמריקאית נציגים משתי המפלגות, יתיר ליחידים וחברות שנפרצו על ידי האקרים לפרוץ אליהם חזרה בפעולות תגמול.

כמובן שהחוק לא מתיר לכל אחד לפרוץ לכל מי שנראה לו ולעשות לו ככל העולה על רוחו: החוק אוסר להשמיד מידע מהמחשב של ההאקר שבו נוקמים, מלבד המידע שאותו גנב. בנוסף, אסור שפריצת התגמול תגרום לפציעה או לסכנה לציבור - מה שכנראה שולל את האפשרות לנקום בארגונים מדינתיים, מה שעלול לגרום לניתוק תשתיות חיוניות מהרשת או להביא למלחמה.

כמו כן, כל מי שרוצה לבצע פריצת תגמול חייב להודיע על כך לרשויות החוק, ולאחר הפריצה למסור לידיהן את פרטי ההאקר שהתבררו במהלך הפריצה.

אבל הסייגים האלה לא מעודדים במיוחד גורמים בתעשייה, שמותחים ביקורת קשה על החוק. לדבריהם, אין שום דרך לבצע פריצת תגמול תוך גישה למידע שנגנב בלבד, משום שלא ניתן לדעת מראש לאיזה עוד מידע תעניק הפריצה גישה (למשל: מידע שנגנב באופן דומה מחברה מתחרה ולחברה שמבצעת את פריצת התגמול אסור לדעת בשל חוקי התחרות). המבקרים חוששים גם מהמגמה ההולכת וגוברת בקרב האקרים להסוות את תקיפותיהם כך שייראו כאילו הן מגיעות ממקומות אחרים - מה שעלול להוביל בעקבות הצעת החוק לפריצה לגורמים הלא נכונים.

למרות הביקורת, הטיוטה השנייה של הצעת החוק תעלה לדיון בבית הנבחרים בימים הקרובים, ויש אף סיכוי כלשהו שתתקבל.