רגע לפני דור הקונסולות הבא, נראה כי תחום המשחקים עומד בפני טלטלה: בניגוד למצב הנוכחי, בו שולטות בשוק ששוויו מעל 100 מיליארד דולר שלוש חברות - סוני, מיקרוסופט ונינטנדו - עולה כעת האפשרות שבעתיד הקרוב תיכנס אליו גם גוגל עם קונסולה משלה.

על פי דיווח שמגיע מ-Kotaku, החברה שוקדת על כניסה לתחום המשחקים, ובוחנת מספר אפיקים במקביל: השקת חומרה (קונסולה); פיתוח שירות הזרמת משחקים מהענן; וכן רכישה של אולפני פיתוח או גיוס של מפתחים על מנת לפתח משחקים בלעדיים. השמועה אומתה על ידי מפתחים אליהם ניגשו נציגי גוגל בכנסי משחקים, כמו כנס מפתחי המשחקים (Game Developer Conference) שנערך במרץ ותערוכת E3 שהתקיימה בחודש שעבר.

אותם מפתחים מציינים כי בגוגל הציעו להם להצטרף למיזם המשחקים, שזכה לשם הקוד Yeti, ובמרכזו שירות אשר יאפשר להזרים משחקים מהענן אל מגוון מכשירים – טלפונים חכמים, מחשבי לוח, מחשבים אישיים ועוד – ללא קשר לעוצמת המחשוב שלהם, כאשר הפעלת המשחק מתבצעת על גבי שרתים עוצמתיים ורק התצוגה מוזרמת אל מכשירי הקצה. המקור מציין כי הדבר יהיה קל ופשוט כמו פתיחת לשונית חדשה בדפדפן הכרום.

במקביל, נשמעו טענות כי החברה תפתח גם קונסולה – אך כרגע נראה כי היא לא תתחרה בעוצמת המחשוב של קונסולת הדור הנוכחי או הדור הבא, אלא תשמש כמסוף למשחקים משירות הסטרימינג.

מאמינים בענן

שירותי הזרמת משחקים ומכשירים שמאפשרים להתחבר אליהם אינם רעיון חדש: כבר ב-2009 השיקה הוט שירות פיילוט עם חברת PlayCast הישראלית, שאיפשר לבעלי ממירים מסוימים של הוט לשחק משחקים קלים דרך האינטרנט; ב-2010 השיקה חברת OnLive האמריקאית שירות הזרמת משחקים למחשבים ומיקרו-קונסולה שהזרימה את המשחקים האלה לטלוויזיה בלי צורך במחשב; ב-2015 השיקה סמסונג שיתוף פעולה עם PlayCast בטלוויזיות החכמות שלה.

הכתבה פורסמה במקור באתר TGspot

עוד ב-TGspot:
OnePlus מבטיחה שנתיים של עדכונים לכל מכשיר
הושק מכשיר אנדרואיד "טהור" בפחות מ-100 דולר

אך השירותים האלה לא זכו להצלחה, ובהמשך אותה שנה נסגרו גם PlayCast וגם OnLive - הראשונה נרכשה על ידי GameFly האמריקאית, והשנייה נרכשה על ידי סוני ושולבה בשירות הזרמת המשחקים לפלייסטיישן. עתה נראה כי שתי החברות פשוט הקדימו את זמנן, וכיום רוב החברות הגדולות מאמינות בעתיד בו נשחק במשחקים על פי דרישה מהענן. כאמור, לסוני כבר יש שירות כזה, ובתערוכת E3 האחרונה ציינו מיקרוסופט, EA ו-Ubisoft כי הן מעוניינות להיכנס לתחום ושוקדות על שירות להזרמת משחקים משלהן.