mako
פרסומת

אוסף המשחקים המדהים של שי פלד

לשי פלד יש אוסף של משחקי וידאו נוסטלגיים ובכולם אפשר לשחק. רוצים סיבוב? בפסטיבל Game In Mako Fest תוכלו לשחק גם אתם

ארז רונן
הבוקר של קשת
פורסם:
הקישור הועתק

יש אנשים שאוספים בולים או גלויות. שי פלד, בן 41, אוסף משחקי וידאו ישנים.

באוסף שלו יש קונסולות משחק עתיקות ושפע של משחקים נוסטלגיים שישמחו את כל מי שגדל בשנות השמונים ומטה. חלק גדול מהאוסף הוא הום-מייד, וכולל מכונות משחק שפלד בנה בעצמו. "בשנים האחרונות גיליתי אהבה חדשה", הוא מספר: "בניית מכונות ארקייד. אני לוקח את הרעיון של משחקי מחשבים ישנים ומכניס אותם לתוך ריהוט חדשני כך שאפשר להנות מעולם המשחקים הישן והנוסטלגי גם היום."

"כשהילדים שלי רואים את זה הם צוחקים, הם לא מבינים מה זה הכפותורים האלה והמתכת הזאת, היום הכל וירטואלי", הוא מוסיף.

 

אוסף המשחקים של שי פלד
שי פלד וחבר | צילום: בני גם זו לטובה

אוסף המשחקים של שי פלד
...ועוד חבר | צילום: בני גם זו לטובה

אוסף המשחקים של שי פלד
משחזר את חווית הילדות שלו דרך המשחקים | צילום: בני גם זו לטובה

חלק מהאוסף של פלד יוצג בפסטיבל Game In Mako Fest, שייערך בגני התערוכה ב-8-9.10. בכנס יוקם מתחם רטרו, שיכלול קונסולות ישנות היישר מהאוסף של פלד. לא מדובר במוזיאון והקונסולות הישנות לא יינעלו מאחורי זכוכיות - כל הקונסולות תהיינה מחוברות ועובדות, עם משחקים רבים שניתן יהיה לשחק בהם במשך כל שעות הפסטיבל.

פרסומת

 

אוסף המשחקים של שי פלד
פלייסטיישן זה לחלשים | צילום: בני גם זו לטובה

אוסף המשחקים של שי פלד
...גם אקסבוקס זה לחלשים | צילום: בני גם זו לטובה

אוסף המשחקים של שי פלד
באופן כללי כל משחק שיצא אחרי שנת 1990 הוא לחלשים | צילום: בני גם זו לטובה
פרסומת

למה לאדם בוגר להתחיל לאסוף משחקים ישנים? התשובה, על פי פלד, די פשוטה: "כל העניין הוא שאנחנו רוצים לשחזר את חווית הילדות שלנו". 

בתכלס - מי לא היה רוצה?

 

אוסף המשחקים של שי פלד
מזוודת השלטים | צילום: בני גם זו לטובה

אוסף המשחקים של שי פלד
אוסף המשחקים של שי פלד | צילום: בני גם זו לטובה

אוסף המשחקים של שי פלד
אטארי אוריגינל | צילום: בני גם זו לטובה
פרסומת

אוסף המשחקים של שי פלד
גם פקמן באוסף | צילום: בני גם זו לטובה

רוצים גם אתם לשחזר את חוויות הילדות של המשחקים הישנים? הלילה הלבן ב-Game In Mako Fest יאפשר לכם לבקר גם במתחם הרטרו (וכמובן שגם בכל שאר האטרקציות והמשחקים שיוצגו בפסטיבל) עם כוס בירה צוננת.  8.10, החל מ-22:00 ועד ל-3:00. הכניסה מגיל 18 ומעלה.