mako
פרסומת

נער בן 16 זכה ב-3 מיליון דולר באליפות הפורנייט העולמית

יש גם צד חיובי: נער אמריקני זכה בתואר הנחשק באליפות העולם בפורטנייט - וגם בסכום כסף שיסדר אותו לכל החיים. בסיום התחרות אמר: "הכל השתלם. זה פשוט לא אמיתי"

ינון בן שושן
ינון בן שושן
NEXTER
פורסם: | עודכן:
פורטנייט
פורטנייט | צילום: Lukmanazis, ShutterStock
הקישור הועתק

חושבים שמשחקים ברשת הם דבר רע וממכר? שימו לב לזה: קייל "בוגה" גירסדורף, נער בן 16 מפנסילבניה, זכה ב-3 מיליון דולר בטורניר הפורנייט העולמי (Fortnite World Cup) של חברת אפיק גיימס, מפתחת המשחק. מדובר בזכום הזכייה הגבוה ביותר בו זכה גיימר אי-פעם.

"מילים אפילו לא יכולות להסביר את זה. אני פשוט כל כך שמחה," אמר גירסדורף הצעירה בראיון שפורסם לאחר הניצחון. "כל מה שעשיתי, האימונים, הכל השתלם. זה פשוט לא אמיתי". בטורניר השתתפו 100 מתמודדים, וסך הכל חולקו פרסים בסכום של 30 מיליון דולר, כשהזוכים במקום השני, השלישי והרביעי זכו בפרס צנוע של מיליון דולר כל אחד.

הורים חוששים מהתמכרויות לפורטנייט, כמו למשחקים רבים שמעוצבים ומהונדסים כך שיימשכו את הקהל לשחק בהם עוד ועוד, כאשר במקרה קיצון היה דיווח גם על נער שהתאשפז. בחודש דצמבר אושפז לראשונה בישראל נער בן 14 בגלל התמכרות למשחק המחשב הפופולרי. הוא נשלח להסתכלות בתנאי אשפוז בעיקר בגלל התמכרות למשחק וקבעה כי "קיים צורך מידי לבחון את מצבו הנפשי".