כשאנחנו מדברים כיום על הטענה אלחוטית, אנחנו מדברים לרוב על משטחי הטענה שדורשים מכם להניח את המכשיר במיקום די מדויק כדי להטעין אותם. טכנית – זו טעינה אלחוטית, כי לא מחברים את המכשיר לכבל - אבל עדיין צריכים לדאוג למיקום מסוים מאוד של המכשיר מול המטען. ומה לגבי טעינה אלחוטית אמיתית? כזו שמאפשרת פשוט לזרוק את המכשיר והוא ייטען 'דרך האוויר'? זה בדיוק מה שמבטיחה עתה חברת Wi-Charge הישראלית.

במקום המשטחים הפיזיים המוכרים לנו כיום, שאותם יש לחבר לשקעים ואז להניח עליהם את הטלפון (או כל מכשיר תומך אחר) – הטכנולוגיה של Wi-Charge מתבססת על התקנה של "נקודות חמות" בתקרת החדר. אותן נקודות חמות משדרות קרני אור תת-אדום כדי להטעין את כל המכשירים שנמצאים באזור הכיסוי שלהן. כך, מטען כזה על התקרה יכול להטעין את כל המכשירים שנמצאים באותו רגע בחדר, מבלי שהמשתמשים יצטרכו להניח את הטלפונים במקום מסוים או להפסיק להשתמש בו.

טכנולוגיית טעינה אלחוטית מרחוק של חברת Wi-Charge (הדמיה:  יחסי ציבור )
טכנולוגיית טעינה אלחוטית מרחוק של חברת Wi-Charge | הדמיה: יחסי ציבור

כמובן שהדבר הראשון שעלה לנו בראש הוא: "אלוהים, זה הולך לטגן אותנו!" – אבל בחברה מבטיחים שהטכנולוגיה בטוחה לחלוטין, ובשבוע שעבר זכתה לאישור בטיחות ראשון מסוגו מטעם ה-FDA לטעינה אלחוטית ארוכת טווח. הטעינה נעשית בקצב רגיל – כלומר, אין טעינה מהירה בתקנים דוגמת QuickCharge של קוואלקום מצד אחד, אך היא גם לא איטית כמו מטענים אלחוטיים קיימים מצד שני. על פי החברה, אין גם צורך בטעינה מהירה, מאחר שהמשתמשים יכולים להמשיך לעבוד ולדבר כרגיל בלי להיות מחוברים לקיר.

מתי נזכה לראות הטעינה האלחוטית הזו? אבטיפוס פועל כבר קיים, והחברה נמצאת כיום במגעים עם יצרניות מכשירים שונים, כדי שאלו ישלבו את הטכנולוגיה במוצריהן והיא תתחיל בפיילוטים איתן בתחילת 2018. על פי Wi-Charge, מוצרים עם הטכנולוגיה הזו יגיעו לשוק באמצע השנה הבאה.

הכתבה פורסמה במקור באתר Geektime

עוד ב-Geektime:
רוצים לעבוד באפל? אתם צריכים להכיר את האתר הזה
4 משחקים מעניינים שצפויים להגיע בימים הקרובים