האם אתם זוכרים את הרמוני, רובוטית הסקס בעלת האינטליגנציה המלאכותית, שתעשה מה שחלמתם עליו במיטה ואף תלמד את ההעדפות שלכם ככל שתבלו איתה? עכשיו ישנם רופאים המעוניינים לרשום אותה ככלי עזר טיפולי לאלו הזקוקים לכך, והעניין מעורר סערה גדולה בקרב רופאים, פסיכולוגים וסקסולוגים ברחבי העולם שלא מצליחים להגיע להסכמה על היתרונות והחסרונות הסובבים את הסיפור. הבובה עצמה, שעלותה מוערכת בכ-30 אלף שקלים ליחידה, מכילה מערכת אינטליגנציה מלאכותית מורכבת שמסוגלת לתקשר עם הסובבים איתה, ללמוד אותם ולפתח איתם שיחות מורכבות.   

אז האם רובוטי מין הם דבר טוב או רע? כשזה מגיע לאנשים שמכורים למין אפשר לומר שזה כמו לתת בקבוק וויסקי לאלכוהוליסט, שרק ישתה מהבקבוק עוד ועוד ולא ישבור את מעגל ההתמכרות. ומה בנוגע לאלו שחווים קשיים ביצירת קשרים בין אישיים? האם טיפולים בעזרת בובות יחזקו אותם ויגרמו למטופלים ליצור קשרים עם אנשים אמיתיים, או שמא יגרמו להם להסתגר עוד יותר בעולם בו הם מוכנים ליצור קשר אך ורק עם בובות? 

האם רובוטי מין הם דבר טוב או רע?  (צילום: מתוך "נקסט", קשת12)
כל מה שצריך לדעת על הטיפול שמעורר סערה בעולם | צילום: מתוך "נקסט", קשת12

אבל יש גם צד שני למטבע. אנשים שמתקשים ליצור קשרים חברתיים או אנשים בודדים עשויים למצוא בהרמוני אוזן קשבת או פתרון למצוקות שלהם. אנשים שמתקשים להגיע לפורקן ביחסי מין או חווים בעיות אחרות יכולים להיעזר בה עבור "אימון" או סדרת טיפולים שתסייע בהתגברות על אותם מכשולים. 

"האם בגלל זה אנשים יפסיקו זוגיות? לא", אומרת גילה ברונר, מייסדת ומנהלת השירות הסקסולוגי בבית החולים שיבא, "כל ההמצאות החדשות יש בהן טוב ורע, אז למה שלא נשתמש ברובוטי הסקס עבור הדרכה? להדריך אנשים נכים, אחרי תאונות שצריך ללמד אותם, או להדריך צעירים בחינוך מיני. אולי לתת רובוטי סקס לאנשים שעובדים במקומות מרוחקים ומבודדים שאין שם אנשים. אולי רובוטי הסקס יחליפו את האנשים שמשחקים בסרטי פורנו?".