מצאתי את עצמי עומד מול משאבת ביוב בכנס הסלולר, ומנסה להבין איזה גלגל שיניים רוטט בה, ולהחליף אותו. הסיבה שמוצר כל כך בסיסי ומיושן מגיע לתערוכה שאמורה להציג את העתיד הטכנולוגי היא קסדת הולולנס 2.

חבשתי את המוצר של מיקרוסופט על הראש, והוא הקרין לי באופן מאוד ברור על גבי המשאבה, איורים של החלקים. מול עיני הופיע הסבר איזה חלק צריך להחליף, מה בדיוק הבעיה בו, איך מפרקים את המשאבה - חלק אחרי חלק, ואיך מרכיבים אותה בחזרה. זה כמו לצפות במדריך ביוטיוב איך לעשות משהו - רק שהמדריך הוא מול עיניך, וממש על גבי המוצר, וזה קורה בדיוק מעורר התשאות.

הקסדה, שכוללת משקפיים שעליהם מוקרן כל המידע (ואפשר לראות דרכן את הסביבה, ומצלמות, יעלו 3,500 דולר. לצערכם הן לא יימכרו לציבור. אי אפשר יהיה לתקן לבד את מכונת הכביסה או הרדיאטור באוטו. אבל היא כן תשנה לנו את החיים - היא תימכר לארגונים ומפעלים ותיכנס למקומות עבודה, למוסכים, לחדרי ניתוח, לחנויות ולצבא. 

"רואים שילוב של שני דברים שאנחנו כבר מכירים - את העולם הפיזי, מה שקורה פה סביבנו. העולם השני הוא העולם הדיגיטלי, שאנחנו רואים במסכים, אנחנו משלבים את שניהם", אומרת שלי לנצמן, מנכל"ית מיקרוסופט ישראל בראיון באולפן next.

"אנחנו בעצם נמצאים במימד הפיזי ומוסיפים לו עוד מימד דיגיטלי. זאת אומרת, שבכל מקום שנהיה בו נוכל להוסיף עוד אלמנטים דיגיטלים, עוד פרטים" מוסיפה לנצמן.

וזה לא הכל, ההולולונס יסייעו גם בתחום הרפואה, למנתחים בחדר ניתוח, הרופאים בחדר לא יצטרכו יותר לדאוג לראות את הצילומים והבדיקות לפני ההליך הרפואי. "היום כשאתה במצב הניתוח מעל המטופל, אבל יש לך את המשקפיים שמוסיפים לך עוד רובד דיגיטלי, אתה רואה את הצילומים מולך".

וגם צבא ארה"ב קנה 100 אלף יחידות של המשקפיים, אז מה השימוש הצבאי של זה? "רוצים לאמן את החיילים להביא ביצועים טובים יותר ומדויקים", אומרת לנצמן.

אך עובדי מיקרוסופט פחות התלהבו מההצלחה הזאת שהכניסה המון כסף לחברה והכירה בעבודה הקשה ובהישגים הטכנולוגיים שלהם. העובדים חתמו על עצומה, שבה הם אומרים שהם לא רוצים לייצר מוצר שיהפוך חיילים ל"קטלניים יותר". 

"קיבלנו החלטה עקרונית שלא נעצור את הטכנולוגיה" הגיב סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט העולמי שאמר כי הוא תמיד פתוח לשיח על אתיקה עם עובדיו, אך באותה נשימה אמר שההחלטה למי למכור את זה כבר נפלה, "היינו שקופים מאוד בנוגע להחלטה הזאת ונמשיך לקיים דיאלוג עם העובדים בנושא" הוא אמר, והסביר שהטכנולוגיה תימכר לצבאות של מדינות שמגינות על החופש שלנו.