על אף שההיי-טק הישראלי לא מצטיין בפיתוח מוצרי אלקטרוניקה לשוק הפרטי, מעל 40 חברות ישראליות מציגות השנה בתערוכת CES 2017, שתסתיים היום בלאס וגאס: הנה הצצה לכמה פיתוחים כחול-לבן שינסו לכבוש את לב הצרכנים בעולם בחודשים הקרובים.

סרט מדידה דיגיטלי

לסמארטפון שלנו יש כבר אינסוף שימושים, אז הנה לכם עוד אחד: סרט מדידה. חברת MySize פיתחה אפליקציה בשם SizeUp, שמאפשרת לכם למדוד כל חפץ על-ידי הנחת הסמארטפון מצדו האחד ולאחר מכן מצדו השני. כל כך פשוט. החברה טוענת לרמת דיוק של עד 2 ס"מ עבור חפצים בגודל עד 1.5 מטרים.

רק בעלי אייפון יכולים כרגע להוריד את האפליקציה, שהטכנולוגיה שלה מאפשרת בין היתר לאתרי מסחר אלקטרוני למכור פריטים לפי מידת הלקוח, כמו בגדים למשל, או לחברות שילוח לקבל מהלקוח את ממדי החבילה לצרכי חישוב נפח ועלות משלוח.

הגה חכם

חברת Radiomize מפתח תקווה מציגה הגה חכם שנותן מענה להיעדר ריכוז בנהיגה. מדובר בכיסוי להגה עם חיישן שמנטר את התנהגות הנהג באמצעות בינה מלאכותית ואלגוריתמי חיזוי. אפליקציה ייעודית תתריע בפני הנהג במקרה של חשד להירדמות על ההגה, סטייה מנתיב או נסיעה במהירות שאינה מתאימה לתנאי השטח. בין לבין, האפליקציה תעמיד לבחירת הנהג שמונה תחנות רדיו, ובין שיר לשיר תקריא לו סמסים והודעות מרשתות חברתיות. המוצר הושק לפני חודש וחצי ונמכר ב-149 דולר.

להירדם ברגע

מתקשים להירדם בלילה? לחברת 2Breathe הפתרון. החברה התל-אביבית, שזכתה בתערוכה בפרס החדשנות בקטגוריית כושר, ספורט וביוטק, פיתחה חיישן לביש שמנטר את הנשימה. החיישן משדר את המידע לאפליקציה, שמלחינה בזמן אמת מנגינה אישית שמתבססת על דפוס הנשימה. קצב המנגינה איטי במעט מקצב הנשימות, מה שמצליח, לטענת המפתחים, להרגיע את הפעילות העצבית של המוח ולהביא לשינה עמוקה ורגועה. המחיר בישראל: 800 שקלים.

בדיקה רפואית בלי לצאת מהבית

חברת TytoCare מנתניה פיתחה קליניקה רפואית ביתית: מכשיר שעולה 299 דולר וכולל מדחום, מד דופק, מצלמה לצילומי גרון, אוזניים ועור, וסטטוסקופ להקלטת קולות לב, ריאה ובטן. אפליקציה ייעודית מדריכה את החולים כיצד לבצע את הבדיקות, באמצעות מציאות רבודה. לאחרונה זכתה החברה לאישור מינהל המזון והתרופות האמריקני, מה שיאפשר לאלפי חולים ברחבי ארה"ב לשדר את המדדים לרופא בלי לצאת מהבית, ולקבל אבחנה מדויקת יותר דרך הטלפון או סקייפ.

רשת חברתית לבישה

Say היא שרשרת עם מסך, שמכניסה את הרשת החברתית לעולם האמיתי. בעליה המאושרים של השרשרת, שנפרדו מ-120 דולר, יכולים להקרין עליה ככל העולה על רוחם – תוכן מרשתות חברתיות, למשל, סרטונים קצרים או תמונות, ובאמצעות הקשה על השרשרת גורמים לכל השרשראות של אנשים אחרים בסביבה לזרוח.

חיתול חכם

לפראנויות של הורים טריים אין גבול, ואחרי מאות גאדג'טים - ממצלמות וידאו חכמות ועד גלאי נשימה לתינוק - הגיע הזמן להתקדם לדבר האמיתי: חיתול חכם. חברת Digisense מפתח תקוה פיתחה צמד חיישנים שמתחברים לכל חיתול (רגיל) והופכים אותו לחיתול חכם. החיישנים משדרים לאפליקציה שמספקת מידע להורים על כמות השתן וצבעו, כדי להתריע על מצבים רפואיים, כמו גם התראות על צואה וגזים – אם טרם עלה בידיהם להבחין בהם בשיטה הישנה והטובה. המחיר: 99 עד 199 דולר, בהתאם לחיישנים והיכולות המבוקשות.