לפני כשבועיים, הציגה יצרנית הרכב האמריקנית טסלה את ה״סייבר טראק״, רכב עבודה (טנדר בלשון העם) חשמלי המשלב בין יכולת גרירה ונשיאת מטען של משאית קטנה, ובין ביצועים שאינם רחוקים מאלו של מכוניות הספורט מתוצרת החברה.

רוב הדיונים ברשת בעקבות ההכרזה לא עסקו כלל בהישג הטכני המרשים הזה, אלא באחד משני דברים אחרים לגמרי: העובדה שבמהלך הצגת הרכב נשברו שניים מחלונותיו במהלך הדגמה שהייתה אמורה להדגיש כמה הם עמידים (טסלה הציעה שלל תירוצים לכך ומוסיפה להתעקש שמדובר בחלונות כמעט משוריינים), והעיצוב שלו - שנראה פחות כמו רכב שנועד לנסיעה על הכביש בשנת 2019, ויותר כרכב שנועד לנסיעה על הירח, או אולי לקרבות של ״מקס הזועם״ בעולם עתידני פוסט אפוקליפטי.

העיצוב הזה, כך לדעת הרבה מהעיתונאים שנכחו באירוע, היה אמור להפוך את הסייבר טראק לבדיחה עצובה. אבל הסייבר טראק היא ממש לא בדיחה: המכונית הזו הפכה בתוך פרק זמן קצר יחסית לאחד הלהיטים המסחריים הגדולים ביותר של עולם הרכב. נכון לרגע זה, עומד סך ההזמנות שלה על לא פחות מ-250,000 יחידות, עבור מכונית יקרה מאוד אפילו בסדרי גודל אמריקניים.

אם טסלה תצליח לעמוד אפילו במחצית מסך ההזמנות הללו, יהפוך הסייבר טראק לאחד הרכבים הפופולריים מסוגו, בעוד שיצרנים אחרים ינסו ללא ספק לחקות את הסגנון המוקצן שלו.

הסיפור הזה בעיקר מזכיר לנו עד כמה הקהל נמשך למוצרים בעלי מראה ״עתידני״, גם כאשר מבקרים ופרשנים סבורים כי מדובר בסגנון קלישאתי ונישתי. אנשים בהחלט מוכנים לשלם יותר כדי ליהנות ממוצר שעד לפני רגע נראה בלתי אפשרי, וגם אם לצורך כך נדרשות פשרות מסוימות - וכמובן מחיר בשמיים. לכבוד הסייבר טראק, אם כן, אספנו עבורכם כמה מוצרים עתידניים למראה. חלקם יקרים מאוד ולמעשה לא תוכלו כלל לרכוש אותם שלא באמצעות הזמנה מיוחדת (והמתנה ארוכה), אחרים דווקא נגישים למדי ועשויים לשפר את חייכם להפליא - אם הסגנון הזה מתאים לכם.

הטלוויזיה המתקפלת של LG

חשבתם שטלפון מתקפל זה מרשים? ומה דעתכם על טלוויזיה שלמה? זה בדיוק מה שהציגה LG בתחילת השנה הנוכחית: טלווזיות OLED בעלי גדלי מסך מכובדים (65 אינץ׳ ומעלה), המתקפלים אל תוך ארונית ונעלמים לגמרי בזמן שלא משתמשים בהן. הקיפול והפריסה מחדש נעשים באופן חשמלי ואוטומטי, ואיכות התצוגה אינה נופלת מזו של מסכי ה-OLED האחרים של החברה, עם רזולוציה של 4K ותמיכה ב-HDR.

מחירה של הטלוויזיה הזו יעמוד כנראה על קרוב ל-10 אלף דולרים, וזמינותה כלל לא ברורה: היא אמורה להגיע לחנויות בדרום קוריאה לקראת סוף השנה הנוכחית, ולארה״ב ואירופה רק מתישהו ב-2020 או אולי אפילו ב-2021. כנראה שזה לא מחיר מאוד גבוה לשלם עבור הטלוויזיה של העתיד, ואנחנו בטוחים שאדריכלים בעמק הסיליקון כבר לוקחים את העיצוב הזה בחשבון בעת תכנון דירות ובתים ללקוחותיהם העמידים.

מסוק לשימוש אישי

מסוקים קטנים המיועדים להסעת נוסע אחד או שניים הם לא רעיון מופרך, אך הם סובלים ברובם מעיצוב מסורבל ומרתיע. קונספט ה-ZERO Helicopter מציע לכך פתרון אלגנטי, עם עיצוב פשוט, מינימליסטי ועתידני בטירוף. המסוק הזעיר הזה אומנם מותיר די מקום לנוסע אחד בלבד (שאמור מן הסתם גם להטיס אותו), אבל הוא בקושי נראה כמו מסוק - וזו בדיוק הסיבה שהוא מלהיב כל כך.

בינתיים מדובר רק בקונספט, ולא כזה שניתן יהיה לממש בקלות (העיצוב הדקיק, לדוגמא, לא מותיר הרבה מקום למיכל דלק שהוא פריט די משמעותי בכלי טיס). אולם הרעיון בהחלט מצביע על כיוון עתידי לא רע לעולם שבו הפקקים יהפכו בלתי נסבלים.

מקלדת ווירטואלית

מקלדת הסמארטפון שלכם מרגישה מעט צפופה? מה דעתכם על מקלדת ווירטואלית מבוססת הקרנת לייזר, המאפשרת לכם להקליד למעשה בכל מקום, ובתנאי שמדובר במשטח ישר? כך למעשה תוכלו להפוך כל שולחן למקלדת בגודל מלא, להקליד עליה כמה שתרצו, ואז לקפל הכל בשניות.

הפטנט הזה לא רק שאיננו חדש - הוא אפילו לא יקר במיוחד. תוכלו לרכוש אותו מיצרנים רבים (הנה כאן לדוגמא באמאזון), ולהדהים את כל מה שנמצא סביבכם עם גאדג׳ט סופר עתידני שעלה לכם גרושים. החיסרון הוא, כמובן, שנוחות ההקלדה תלויה מאוד במשטח שעליו המקלדת מוקרנת. זה לא בדיוק פתרון אידיאלי לכתיבת מאמרים, אלא יותר לשימוש זריז מידי פעם.

הטענה אלחוטית - אבל באמת

מטענים אלחוטיים הם כבר מזמן לא חלום, אלא שהמטענים הזמינים לרכישה היום הם… ובכן, לא באמת אלחוטיים. כלומר, הם אומנם חוסכים חיבור של כבל בין הטלפון למטען, אבל עדיין חייבים להניח את המכשיר במקום מסוים - הוא לא יכול פשוט להטעין את הטלפון בכל מקום. הפתרון למצב המצער הזה נמצא ממש מעבר לפינה: קופסה שאינה גדולה בהרבה מרמקול, ומסוגלת לשדר אנרגיה״ באופן אלחוטי באמת, לטווח של עשרות מטרים.

זה אומר שקופסה אחת כזו תוכל להטעין את הטלפון שלכם בכל מקום שבו הוא נמצא בבית ובמשרד, ולמעשה להפוך את כל עניין הסוללה ללא רלוונטי: המכשיר הרי בכל מקרה ״מחובר״ כמעט כל הזמן למטען. ישנן כמה וכמה חברות שמפתחות פתרונות בתחום, אחת מהן - Ossia שמה - טוענת שהיא כבר כמעט מוכנה להשקה וכבר מציגה עיצובים (עתידניים כמובן!) ליחידת המשדר, וגם כיסויי מגן לטלפונים הכוללים בתוכם את מקלט האנרגיה האלחוטי. היעד הסופי, כמובן, הוא שמקלטים אלו ישולבו בתוך המכשירים עצמם, ובלעדי סוללה ענקית אלו יוכלו להיות דקיקים וקלים מאי-פעם.

 

מטרייה זוהרת כמו בבלייד ראנר

סרט הקולנוע ״בלייד ראנר״ הביא עמו שלל דימויים עתידניים מסעירים. רובם, נניח מכוניות מעופפות, לא עומדים להתגשם בזמן הקרוב. אבל לפחות אחד מהם שנראה עתידני לגמרי אי-שם בשנות ה-80 הוא עכשיו אפשרי לחלוטין - פתרנו את זה! מדובר, כמובן, במטריות בעלות מוט זוהר, המאיר בשלל צבעים מהממים בשעות החשיכה.

למה זה טוב? אנחנו לא בטוחים. אולי כדי שיראו אתכם טוב יותר ברחובות אפלים? כך או כך זה בהחלט נראה כמו פיסה מהעתיד, שיכולה להיות שלכם תמורת סכום סמלי למדי ושתי סוללות אצבע סטנדרטיות.

קמין נייד

בא לכם להתפנק בבית עם קמין אש אמיתי, אבל מה לעשות שאתם לא גרים באחוזה בריטית מהמאה ה-17 אלא בדירת חצי חדר תל אביבית? ליצרנית השוודית אלטקרולוקס יש פתרון: קמין נייד שגודלו כשל פחית קולה בערך. כאשר הוא פועל, אש אמיתית דולקת בפנים לאווירה חמימה וביתית. כאשר הוא כבוי, הכיסוי שלו הופך לבן ואטום בדרך קסם!

טוב, מה שבאמת קורה כאן הוא שמדובר בפחית העשויה מחומר קרמי ייחודי, שהופך לשקוף כאשר מחממים אותו. זה עדיין עתידני ומגניב, גם אם לא ברור מתי בדיוק הרעיון הזה יהפוך מקונספט למוצר של ממש.