לידיעת הקוראים במשרדי סמסונג בסיאול: בקרוב לא תצטרכו לחשוש יותר מסוללות מתפוצצות, כמו אלו שהרסו לכם את ההשקה של גלקסי נוט 7 לפני שנה. חברת סטארט-אפ אמריקאית טוענת שמצאה את הפיתרון לעלות היקרה והנטייה להתחממות ופיצוץ של סוללות ליתיום-יון הפופולאריות: לחזור לטכנולוגיית הסוללות הלא נטענות.

לפני שאתם פוטרים בגיחוך את הרעיון, נציין שהסוללות שמפתחת Ionic Materials ממסצ'וסטס דווקא כן נטענות, כך שלא צריך לחזור לימים בהם הצטיידנו בחבילות של סוללות רזרביות למכשירים השונים שלנו. מה שהחברה גילתה הוא דרך לייצר סוללות נטענות מסוג אלקליין - אותו סוג שעד כה היה אסור לנסות להטעין.

לדברי החברה, סוללות האלקליין שלה זולות בהרבה מסוללות ליתיום-יון, מכיוון שהן משתמשות בחומרים נפוצים יותר - מנגן ואבץ לעומת יותר מהקובלט, מה גם שהחברה טוענת שאת האבץ ניתן יהיה להחליף בעתיד באלומיניום, שהוא גם נפוץ וזול עוד יותר וגם שוקל פחות.

החברה דיווחה כי סוללות אבטיפוס שלה הצליחו להגיע לכ-400 מחזורי טעינה, וכי היא מאמינה שתוכל לשלש את הנתון הזה, כדי לעקוף את הליתיום-יון שבדרך כלל מסוגלות להגיע לכ-1,000 מחזורי טעינה לפני שהיעילות שלהן נשחקת באופן משמעותי.

עם זאת, לפני שאתם רצים לחפש אותן בחנות, כדאי שתדעו שזה יכול לקחת עוד זמן. ד"ר אמורי לוֹוינס, פיזיקאי ומייסד "מוסד רוקי מאונטיין", שבוועידה שלו בשבוע שעבר נחשפה ההמצאה, אמר כי "סוללות הן (תחום) קשה מאוד, ואני רוצה לראות מה יש להם ומה ניתן למדידה והוכחה והאם זה יגיע לשוק". הוא הזכיר שבעשורים האחרונים הוכרזו תגליות רבות בתחום הסוללות, אך כמעט אף אחת מהן לא יצאה בסוף לפועל ואומצה באופן רחב.

ב-Ionic Materials, לעומת זאת, בטוחים ביכולת של הטכנולוגיה שלהם לעבור את כל המכשולים ולהפוך לסטנדרט שיאפשר סמארטפונים ומכוניות חשמליות, כמו גם בתים עצמאיים מרשת החשמל (בזכות אגירת אנרגיית שמש ורוח בסוללות ענק) תוך 5 שנים.