המשבר העולמי של וירוס הקורונה כצפוי יוצר המון פאניקה, סימני שאלה וחוסר אונים בקרב הציבור, מה ששולח אותו כמובן לחפש כמה שיותר מידע. בזמן שהרייטינג של מהדורות החדשות רק מטפס, והשימוש באינטרנט מגיע לשיאים חדשים, יש גם כאלה שמנצלים את המצב לרווחתם האישית, מפיצים מידע כוזב ופייק ניוז שעלולים לזרוע עוד היסטריה ומנסים להשיג מידע אישי של גולשים.

חברת אבטחת הרשת Reason Security מצאה כי לא מעט אתרים ברשת שמציעים מעקב מעודכן ומידע אקטואלי על התפשטות וירוס הקורונה בעולם, מכילים למעשה נוזקה הידועה בשם AZORult. מחשבים אשר נדבקים בנוזקה חושפים את עצמם בפני האקרים, שמסוגלים לגנוב את היסטוריית הדפדפן של כל מי שמשתמש בהם, כמו גם את פרטי ההתחברות שלו לרשתות החברתיות, פרטי הגישה לחשבון הבנק ומטבעות קריפטוגרפיים. במקרים קיצוניים במיוחד, מסוגלים ההאקרים גם להשתלט לחלוטין על המחשב מרחוק.

כדוגמא לאחד הכלים המסוכנים הללו מציינים ב-Reason Security את התוכנה Corona Virus Map שניתנת להתקנה על גבי מערכת ההפעלה ווינדוס. התוכנה מציעה מעין לוח מחוונים אינטרנטי העוקב אחר המספרים המעודכנים של כמות הנדבקים בעולם, ולמעשה משתמשת באותו עיצוב כמו האתר הרשמי של אוניברסיטת ג׳ונ׳ס הופקינס - אותו אתר שהוציא את מפת התפשטות הקורונה המפורסמת - כדי להיראות לגיטימית.

קורונה  (צילום: AP / FLASH 90, פלאש/90 )
האקרים מנצלים את ההיסטריה | צילום: AP / FLASH 90, פלאש/90

אם במקרה התקנתם את התוכנה הזו על המחשב, מומחי האבטחה מציעים שתסירו אותה מיד ולאחר מכן הריצו סריקת אנטי-וירוס במחשב. למעשה, אם התקנתם כל דבר במחשב או בסמארטפון לאחרונה הקשור לקורונה – בין אם מדובר באפליקציה, משחק רלוונטי או כל דבר אחר – מומלץ שתסירו את אותו הדבר ותמיד תבדקו את מקור הקישור שקיבלתם.

במידה ואתם בכל זאת רוצים להתעדכן בכל הנוגע למצב הקורונה בעולם, המומחים ממליצים על גלישה באתרים רשמיים בלבד, כמו זה של ג׳ונ׳ס הופקינס או של הרשויות הממשלתיות ברחבי העולם, שכן אתרים ואפליקציות פרטיות עלולים להיות חשופים אף הם לכל מיני נוזקות וריגול עוין. ואם יש סיכוי שתוכלו להוריד לרגע את הרגל מהגז ולהרגיע את שטף המידע הבלתי נגמר למוח שלכם, שרק יוצר עוד תחושת פאניקה ודאגה – אז בכלל עדיף.