עבור רובנו השימוש במכשירים והגלישה ברשת זה מובן מאליו. אבל מה עושה עיוור? ואיך חירש שומע סרטון או הודעה קולית? מעל מיליון אזרחים בעלי מוגבלויות חיים במדינת ישראל. איך הם מתמודדים עם האתגר הזה? באמצעות הטלפונים החכמים שהפכו לנגישים.

"לשמחתנו יש בטלפונים החכמים מנועי דיבור. באמצעות מגע במסך אנחנו מקבלים חיווי קולי על מה שאנחנו נוגעים בו", אומרת טלי סרנצקי, עיוורת מגיל 3. איך זה עובד? פשוט מעבירים את האצבע על גבי הפוסטים השונים והמערכת הקולית תקריא עבור לקוי הראייה את הטקסט. "הוא מדבר מאוד במהירות בגלל שאני מאוד רגילה להקשיב לו", מציינת סרנצקי.

"לוואטסאפ יש לנו הודעות קולויות, שזה ממש כיף. המקלדת הוירטואלית יכולה להיות קצת קשה כי צריך כל הזמן לזכור איפה נמצא האות", מוסיפה סרנצקי. ומה לא ניתן לעשות? "יש קושי באתרים מסוימים. יש הרבה אתרי תקשורת ועיתונות שעמוסים בגרפיקה ואז נורא קשה למצוא את הדרך".

ויש עוד אנשים שעבורם מונגשים אתרי האינטרנט. "החברות המאוד גדולות במשק לקחו את הכל והם משקיעים לא מעט אנרגיה ומאמצים שהאתרים יהיו נגישים" אומר טוביה שיינפלד, מומחה לנגישות ברשת. "יש תקנות נגישות השירות ששם נמצאת החובה להנגיש את אתרי האינטרנט. אבל רוב האתרים הקטנים לא נגישים".