mako
פרסומת

סמסונג נגד שימוש בגלקסי נוט 7 כפצצה

החברה דרשה להסיר מהרשת סרטון מתוך המשחק GTA V, שמציג את הסמארטפון המתפוצץ שלה ככלי נשק

הילה חיימוביץ׳
Geektime
פורסם:
גלקסי נוט 7 שנשרף במטוס
גלקסי נוט 7 שנשרף במטוס | צילום: The Verge, The Verge
הקישור הועתק

סמסונג כנראה עדיין בטראומה מפרשת מכשירי הנוט 7 המתלקחים, ולא בשלה להשלים עם הומור בנושא. לא מעט בדיחות, ממים ותחפושות לליל כל הקדושים הציפו את הרשת מאז שדווח על המקרה הראשון של מכשיר נוט 7 שעלה באש, אך הקש ששבר את גבה של סמסונג הוא שימוש במכשיר בתור פצצה במשחק GTA 5.

באופן לא מפתיע, סרטונים מהמשחק Grand Theft Auto V, בהם מוצגים "מודים" (מצבי משחק שניתנים לעריכה מצד שחקנים ומפתחים קטנים) שמאפשרים להשתמש במכשיר מתוצרתה ככלי נשק, פחות מצחיקים אותה. סרטון אחד המציג את ה"מוד" הזה הוסר מיוטיוב, כתוצאה מתלונה מצד סמסונג לפיה מדובר בהפרת זכויות יוצרים.

הרצון של סמסונג להסיר את הסרטון מהרשת הוא בהחלט מובן, אבל הדרך שבה היא נקטה כדי לעשות זאת – פחות. סמסונג ניצלה את חוק ה-DMCA לזכויות יוצרים כדי להסיר את הסרטון מהאוויר, למרות שאף בית משפט לא היה מכשיר הסרה של מהלך כזה. מעבר לכך, בהתחשב בעובדה שלא מעט סרטונים כאלה כבר זמינים ברשת, הרי שמדובר בטיפה בים והסרה של סרטונים בודדים רק תעניק יותר תשומת לב לאלו שיישארו, ותדאג להשאיר את הנושא בכותרות.